Armă de foc descoperită în urma unei descinderi la Breasta

0
183

pistolIeri-dimineaţă, în urma unei percheziţii efectuate în baza autorizaţiei emise de magistraţi, poliţiştii doljeni au găsit la locuinţa unui bărbat de 30 de ani, din comuna Breasta, un pistol cu glonţ, cal. 7.65 mm şi 22 de cartuşe. Când s-a trezit cu mascaţii la uşă, bărbatul a aruncat pistolul pe geam, în iarbă, de unde l-au ridicat oamenii legii.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta, însoţiţi de luptătorii de Serviciul de Acţiuni Speciale, au descins, ieri-dimineaţă, la domiciliul lui Cosmin Ş., de 30 de ani, din comuna Breasta, judeţul Dolj, despre care aveau indicii că deţine o armă de foc, fără drept.

În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea confiscării un pistol cu glonţ, cal.7,65mm; 22 de cartuşe cu glonţ de acelaşi calibru, dar şi un dispozitiv adaptat diminuării zgomotului. Când i-au bătut mascaţii la uşă, bărbatul a aruncat pistolul pe geam, în iarbă, însă oamenii legii l-au găsit. „Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că bărbatul deţinea în mod ilegal arma şi cartuşele, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată. Investigaţiile continuă pentru a se stabili circumstanţele în care persoana în cauză a intrat în posesia armei de foc”, a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.pistol 1