Colegiul Naţional „Carol I” – între geo-informatică şi sport

0
264

Colegiul Naţional „Carol I” a fost, miercuri, 31 mai, gazda celei de-a IV-a ediţii a Concursului Naţional Interdisciplinar „Geo-Informatica”, etapa naţională, pentru elevii claselor liceale a IX-a – a XII-a, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. De asemenea, în perioada 30-31 mai, „Carol I” a promovat şi un stil de viaţă sănătos, de Ziua Internaţională a Copilului.

carolCompetiţia de „Geo-Informatică”  s-a constituit într-un concurs care este o experienţă binevenită pentru fiecare dintre cei implicaţi, elevi şi profesori, un exemplu de bună practică. Elevii pot lucra în echipe formate din doi-trei membri, din aceeaşi instituţie de învăţământ sau din altele diferite, din acelaşi judeţ şi coordonate de maximum doi profesori îndrumători (geografie, respectiv informatică). Probele au fost „Soft educaţional” şi „Multimedia.

«Au fost mai mulţi laureaţi, dar ne mândrim cu rezultate meritorii: Premiul I la „Soft internaţional”, locul al II-lea la aceeaşi secţiune. Nu putem să nu amintim şi de colegii noştri din Craiova, care au obţinut premii importante la „Multimedia” – Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” (locul al II-lea) şi Colegiul „Ştefan Odobleja” – locul al III-lea», după cum a precizat prof. dr. Cristian Angelo Stăiculescu, director al Colegiului Naţional „Carol I”.

Muzică şi iubire pentru dans

Cea de-a doua parte a proiectelor desfăşurate în aceste zile s-a constituit în promovarea unui stil de viaţă sănătos şi activ, de Ziua Internaţională a Copilului. «Muzica şi iubirea pentru dans, ca artă supremă, numărul de ore de repetiţie şi foarte multe altele şi-au găsit desăvârşirea în cele două concursuri – de Dans şi de Gimnastică sportivă, ambele la nivel judeţean. Competiţia de dans a avut loc la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, iar cea de gimnastică, la Liceul Teoretic „Tudor Arghezi” din Craiova. Colegiul nostru se mândreşte cu cinci locuri I şi cinci medalii de argint. Le adresăm felicitări tuturor participanţilor!», a mai menţionat Cristian Stăiculescu.