Copiii au fost răsfăţaţi de ziua lor

0
405

Copiii au fost sărbătoriţi, ieri, de 1 Iunie, prin cântec, dansuri şi tot felul de întreceri care le-au pus în evidenţă talentul, dar şi măiestria pe care au dobândit-o prin ore întregi de antrenament. Concentrare, atitudine şi o precizie a gesturilor, atuuri descifrate de arbitri şi transmise publicului de cei peste 100 de tineri sportivi care s-au întrecut în competiţia „Cupa 1 Iunie” la Karate, găzduită la Centrul Multifuncţional.

zilele craioveiOrganizatorii acestui eveniment au fost Clubul Sportiv Washi Craiova şi Palatul Copiilor Craiova, având ca partener compania CEZ România. „Cupa 1 Iunie” la Karate, aflată la cea de-a III-a ediţie, s-a adresat copiilor cu vârste între 4 şi 13 ani, care se antrenează la patru cluburi din ţară: Clubul Sportiv „Washi” din Craiova (reprezentat de Sensei Daniel Antici, 5 Dan); Clubul Sportiv „Azato” din Craiova (reprezentat de Sensei Marcel Florescu); Clubul Sportiv „Arashi” din Târgu Jiu, (reprezentat de Sensei Tudor Drăghici) şi Clubul Sportiv „Hasu” din Ploieşti (reprezentat de Sensei Florin Carabă). „Este o competiţie de karate-shotokan, reuneşte cluburi din Federaţia de Karate WUKF, care au în interiorul lor ramura de karate-shotokan. De asemenea, sunt şi cluburi din ramura de karate-tradiţional. Este a III-a ediţie pe care o organizează Craiova şi sperăm să fie organizată şi la anul viitor”, a precizat Sensei Daniel Antici, organizatorul principal al competiţiei.

Întreceri sportive, cântece şi dansuri

zilele craiovei (1)Purtând kimono-uri albe şi încinşi cu centuri colorate în funcţie de gradele pe care le-au dobândit până în prezent, tinerii sportivi au evoluat pe rând în faţa juriului. Cum mulţi participanţi sunt la vârste fragede, au fost şi clipe când emoţiile nu au mai putut fi stăpânite şi lacrimile au şiroit pe obrăjorii câtorva concurenţi. Cu aplauze din public şi încurajări din rândul colegilor, neliniştea şi spaima au fost alungate. La finalul competiţiei, care a durat aproape şase ore, prin grija partenerului CEZ România, fiecărui sportiv i-a fost oferit un premiu „dulce”. „Preţuim munca şi, prin urmare, câştigătorul Cupei a primit un  premiu de o anumită valoare. Fiind Ziua Copilului, bineînţeles că au fost cadouri pentru toţi participanţii”, a menţionat Sensei Daniel Antici.

Copiii au fost sărbătoriţi şi la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, unde a fost organizat Festivalul „Craiova Kids Day”, cuprinzând recitaluri, spectacole şi concerte susţinute de Palatul Copiilor, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, Clubul „Arti” şi Şcoala de Muzică ”Şincai”. În Piaţa „Mihai Viteazul”, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” a organizat o serie de activităţi interactive.  Copiii s-au simţit răsfăţaţi, ca în fiecare zi de altfel, şi la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri”, unde s-au bucurat de această zi specială desenând cu cretă colorată pe asfalt.