„Zâmbet de copil”, la Podari

0
378

Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie oferă, an de an, prilej de mare bucurie, o întâlnire fericită a celor mici cu cei mari, nu atât prin primirea şi oferirea de cadouri, cât prin participarea la acţiuni şi evenimente inedite, atractive pentru copii şi aducătoare de amintiri pentru părinţi şi bunici. O astfel de acţiune s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială din Podari, prin contribuţia cadrelor didactice de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

 podariColegiul Naţional „Carol I” a participat, de Ziua Internaţională a Copilului,  la o acţiune , în cadrul unui proiect interşcolar – „Zâmbet de copil” –, desfăşurat la Şcoala Gimnazială din comuna Podari. „Este vorba despre un proiect prin care ajutăm copiii din familii defavorizate să fie integraţi în învăţământul de masă. Cei mici au fost învăţaţi să-şi confecţioneze diferite măşti şi au înţeles cum să socializeze şi să lege cu prietenii cu cei de vârsta lor, care participă în program. Nu sunt lipsite de importanţă şi aspecte care ţin de talentul lor, astfel că li s-a dat posibilitatea să şi le afirme”, a precizat prof.  Carla-Cristiana  Micu, coordonator al programului, din partea Colegiului naţional „Carol I”.

 Grupul-ţintă al proiectului a fost constituit de copiii din comuna Podari, cea care i-a îndrumat, prof. Anda Mirela Gruia, menţionându-ne câteva cuvinte: «Suntem foarte bucuroşi pentru colaborarea cu Colegiul Naţional „Carol I”. Prin conlucrarea noastră, copiii ne vor deveni ghizi într-o lume a jocurilor inocente, cele ale copilăriei. Măştile realizate au urmărit ca personajul ales să fie cât mai bine pus în realitate, după concepţia celor mici». Organizatorii vor transmite şi un mesaj pe tot mapamondul, din partea copiilor.