Face 4 ani de puşcărie după ce şi-a maltratat ani la rând una dintre fiice

0
74

puscarieUn doljean de 43 de ani a fost încarcerat, marţi, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, după ce a fost condamnat printr-o sentinţă rămasă definitivă la Curtea de Apel Craiova, la 4 ani de puşcărie pentru rele tratamente aplicate minorului. Este vorba despre un bărbat din comuna Leu care, împreună cu soţia, şi-au abuzat ani la rând una dintre fiice, tratând-o ca pe un animal. Soţia doljeanului este deja după gratii, fiind condamnată, la sfârşitul anului 2014, la 5 ani de închisoare.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, marţi, 31 mai a.c., în urma investigaţiilor desfăşurate, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Leu l-au identificat şi prins, în localitatea doljeană Leu, pe Gheorghe Popescu, de 43 de ani, din comună. Pe numele acestuia magistraţii Judecatoriei Craiova au emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate, fiind condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului. Bărbatul de 43 de ani a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din municipiul Craiova.

Cazul pentru care Gheorghe Popescu şi soţia sa, Ioana Popescu au fost condamnaţi a ieşit la iveală în 2014. Una dintre fetele lor, cu grad de handicap, a primit, ani la rând, doar apă şi coji de pâine, iar atunci când cei doi plecau la câmp, era închisă într-un coteţ şi legată într-un jug. După ce s-a aflat povestea fetiţei, ceilalţi copii au fost daţi în plasament la rude, iar oamenii legii au întocmit pe numele Ioanei Popescu un dosar penal în care a fost acuzată de comiterea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului şi lipsire de libertate.
Femeia a fost trimisă în judecată în iunie 2014, iar în noiembrie 2014 a fost condamnată definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru infracţiunile comise. Gheorghe Popescu, tatăl fetei abuzate, a prezentat, la momentul respectiv, un certificat de încadrare în grad de handicap, motiv pentru care procurorii au dispus ca acesta să fie cercetat într-un dosar separat şi supus unei expertize psihiatrice. S-a dovedit că avea discernământ, aşa că a fost şi el trimis în judecată în aprilie 2015, iar luni, 30 mai a.c., Curtea de Apel Craiova a pronunţat sentinţa definitivă.