“Salvați Copiii” și Delikat – sprijin vital pentru copiii vulnerabili

0
199

Riscul de sărăcie și excluziune socială, care este semnificativ mai ridicat în România în cazul copiilor (38,1%) față de adulți (32,5%), a devenit unul major și cu repercusiuni vitale, în contextul pandemiei de Covid-19. Organizația “Salvați Copiii” România a identificat soluții pentru ca acești copii vulnerabili și familiile lor să primească sprijin și să aibă acces la servicii sociale de bază. Astfel, cu implicarea Delikat, peste 500 de copii și 300 de adulți din programele Salvați Copiii beneficiază de fonduri în valoare de 50.000 de euro, pentru asigurarea produselor alimentare de bază și alte produse de necesitate. “Credem că este responsabilitatea noastră, a tuturor, să găsim soluții care vin în sprijinul celor izolaţi acasă și care depind de ajutorul nostru pentru supraviețuire. Sprijinul pe care îl oferă Delikat, alături de Organizația Salvați Copiii, copiilor aflați în dificultate și familiilor acestora, este menit să susțină categoriile sociale vulnerabile, expuse acum o dată în plus riscurilor”, a declarat Iulia Floricica, Marketing Manager Foods Unilever.

În situații de criză socio-economică, familiile cu copii resimt mai dur efectele negative ale tensiunilor din piața muncii. Astfel, între anii 2010 și 2012, în România, procentul copiilor în risc de sărăcie sau excluziune socială a crescut cu aproape 4,5 (de la 48.1% în 2010 la 52,5% în 2012), în timp ce, în rândul adulților, creșterea a fost de cinci ori mai mică, de doar de 0.8 puncte procentuale (de la 40.1% în 2010 la 40,9% în 2012).

Datele Eurostat de dinaintea crizei sociale provocate de pandemia de SARS-CoV2 arătau că 38,1% dintre copiii români provin din familii care se confruntă cu deprivare materială severă ori cu un nivel scăzut al veniturilor.