Ministrul Sănătății: „Ne aşteptăm la un al doilea val în octombrie-decembrie”

0
11692

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a vizitat, sâmbătă, spitale din judeţele Vaslui şi Iaşi. Vizate în această vizită au fost: personalul medical, echipamentele şi metodele de evaluare a pacientului la intrarea în UPU, scrie Mediafax.

„Suntem într-un scenariu patru, suntem la peste 12.000 de pacienţi infectaţi COVID, suntem în momentul în care avem focare în personalul medical, suntem în momentul în care avem focare la persoane instituţionalizate şi la cei care îngrijesc aceste persoane. Mă repet, suntem la momentul în care trebuie să avem precauţie, iar faptul că avem echipamente, medicamente, avem materiale sanitare nu trebuie să ducă la o relaxare în care putem greşi. Rămâne de bază un personal medical care trebuie să rămână valid, acest personal trebuie să acorde asistenţa medicală pentru pacienţii COVID, dar şi non-COVID”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru în cadrul viziei.

Tot el a spus că al doilea val al acestei epidemii ar putea veni în toamnă, însă totul depinde foarte mult de ce se întâmplă în aceste zile, potrivit aceleiași surse.

„Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care erau altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe ca o zi frumoasă, ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al sărbătorilor pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine va însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a mai spus acesta.