Drumul spre Europa trece pe sub Copou

0
261

Pretendentele la locul de Europa League din play-out, Craiova şi Iaşiul, au meci direct duminică seara

CSMS Iaşi – Universitatea Craiova

Stadion: „Emil Alexandrescu”, duminică, ora 18

CSMS Iaşi: Grahovac – I. Voicu, Ciucă, Mihalache, Ţigănaşu – Bole, Mitic, Enescu, Vasile Gheorghe – Andrei Cristea, Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli. Rezerve: Caparco – Goge, Bădic, Nuno Viveiros, Onduku, Creţu, Llulaku.

Universitatea Craiova: Straton – Popov, Iliev, Acka, Dumitraş – Ivan, Madson, Zlatinski, Bancu – Nuno Rocha, Măzărache. Antrenori: Daniel Mogoşanu, Victor Naicu. Rezerve: Vlad – Kay, Achim, Ciocoteală, Băluţă, R. Petre, Herghelegiu.

Craiova şi Iaşiul au mai disputat un meci direct cu miză importantă, calificarea în play-off, iar moldovenii s-au impus prin golul lui Ciucă, în final de 2015. În cele din urmă, niciuna dintre echipe nu a intrat în Top 6, dar li s-a ivit o nouă şansă spre performanţă şi din play-out: locul 7, care duce în Europa League. Iaşiul a pierdut ultima oară un meci în deplasare chiar la Craiova, la jumătatea lunii septembrie a anului trecut, dar acasă nu parcurge o serie bună, pierzând ambele jocuri disputate în play-out pe „Emil Alexandrescu”.

Daniel Mogoşanu pretinde că-i cunoaşte strategia lui Nicolo Napoli, căruia i-a cedat locul pe banca tehnică a Ştiinţei în 2007 şi pe care l-a înlocuit tot la Craiova, în 2009. Totodată, Mogoşanu a fost coleg cu preşedintele Iaşiului, Florin Prunea, în 1991, când Universitatea a câştigat  ultimul titlu de campioană. „Urmează o partidă mai specială, întâlnim echipa cu care ne vom bate pentru locul de Europa. Este un meci greu pe care trebuie să-l gestionăm bine, astfel încât să ne întoarcem cu punct sau puncte. Iaşiul formează o echipă puternică, dar care nu a mai câştigat de ceva timp pe propriul teren. Îl cunosc bine pe Nicolo Napoli, nu reprezintă niciun secret pentru mine. Victoria obţinută contra Botoşaniului în ultimele secvenţe ale jocului ne conferă un ascendent moral, dar a fost şi un consum mare de energie, ţinând cont că am jucat mai bine de o repriză în zece. În ciuda acestei deplasări lungi, sunt convins că băieţii vor apţi fizic şi psihic să obţine toate punctele. Avem în continuare probleme de lot, Vătăjelu şi Mateiu sunt incerţi, iar Izvoranu suspendat, dar va reveni Iliev. Voi găsi o soluţie bună şi astfel nu se vor simţi absenţele de pe flancul stâng al defensivei noastre“.

Daniel Mogoşanu a vorbit şi despre revenirea din meciul cu Botoşaniul: „Discuţia de la pauză cu băieţii a fost benefică. Chiar dacă am fost în inferioritate am schimbat jocul, le-am spus că nu avem nimic de pierdut şi că e important să ne jucăm şansa până la capăt. Am schimbat şi am jucat cu doi atacanţi şi trei mijlocaşi centrali şi le-am cerut fundaşilor de bandă să urce la fiecare acţiune. Am arătat că în zece oameni am dominat o echipă care ne conducea cu 1-0 şi am reuşit să întoarcem rezultatul, pentru că am crezut în noi. Am arătat că avem un grup cu caracter puternic, o mentalitate bună”.

Şi Victor Naicu s-a arătat entuziasmat de revenirea alb-albaştrilor în meciul cu Botoşaniul, considerând că spiritul Craiovei se regăseşte în acest gen de meciuri: „Acesta este spiritul Craiovei, să luptăm până la final. Ambiţia jucătorilor şi inspiraţia noastră, a antrenorilor, care am mizat şi în final pe ofensivă, introducând doi atacanţi, explică modul în care am reuşit să obţinem punctele. Le mulţumesc jucătorilor şi suporterilor care ne-au încurajat puternic în repriza a doua. Mergem la Iaşi cu încredere că putem să obţinem un rezultat bun”.

Hergheligiu vrea să recidiveze, contra fostei sale echipe

Autorul golului victoriei cu Botoşaniul, Andrei Hergheligiu a declarat că ar vrea să marcheze şi împotriva Iaşiului, echipa de la care a fost transferat în Bănie: „Până să ajungem în Europa mai avem mult de muncit, mai sunt zece jocuri. Nu trebuie să ne temem de nimeni de la Iaşi, ci să ne facem jocul nostru. Raportat la minutele jucate în meciul cu Botoşani, şase la număr, a fost cea mai productivă reuşită a mea. Acest gol îmi dă încredere şi îmi doresc ca evoluţiile mele să crească de la un meci la altul. Sincer aş vrea să-i supăr pe ieşeni nu cu un gol, ci cu două“.

Andrei Ivan a recunoscut că s-a resimţit oboseala acumulată după acţiunile echipelor naţionale: „Suntem foarte bucuroşi că am câştigat şi că fanii sunt alături de noi la fiecare meci. Când m-a schimbat Herghe i-am spus că fie tare că o să marcheze şi aşa a fost. Ne dăm viaţa pe teren pentru Universitatea Craiova. Am jucat patru meciuri în zece zile şi sunt foarte obosit, au fost şi drumurile. Mergem la Iaşi cu gândul să câştigăm, ca să rămânem pe primul loc. Fiecare meci este ca o finală pentru Liga Europa”.

Intrarea va fi liberă la meciul de duminică, oficialii gazdelor sperând ca fanii să se înghesuie la stadion şi când nu joacă Steaua sub Copou.