Condamnat la 1 an şi 8 luni pentru trafic de etnobotanice / „Coco” a fost eliberat condiţionat

0
1972

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus, joi, 31 martie a.c., eliberarea condiţionată din Penitenciarul Pelendava a lui Cosmin Alexandru Pîrvu zis „Coco”, fiul defunctului Mihai Pîrvu, poreclit „Caiac”. Tânărul a fost încarcerat după ce, pe 28 ianuarie 2015, a fost condamnat definitiv la 1 an şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de etnobotanice. Hotărârea Tribunalului este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Dolj au dispus, joi, punerea în libertate a lui Cosmin Alexandru Pîrvu, după ce i-au admis contestaţia formulată împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova îi respinsese cererea de eliberare condiţionată: „Admite contestaţia formulată de contestatorul condamnat Pîrvu Alexandru Cosmin. Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Penitenciarul Pelendava. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 1 an şi 8 luni închisoare aplicată prin sent. pen. nr. 1998/2014 a Judecătoriei Craiova şi punerea de îndată în libertate a acestuia de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr 2057/2014/2015 emis în baza sentinţei penale sus menţionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică de la 31 martie 2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În aceste condiţii, tânărul a părăsit unitatea de detenţie.

Reamintim că, pe 3 iulie 2012, poliţiştii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, Serviciului de Operaţiuni Speciale (SOS) Dolj şi SRI Dolj i-au prins în flagrant pe cinci dintre membrii grupului infracţional organizat coordonat de Cosmin Alexandru Pîrvu zis „Coco” (24 de ani la momentul respectiv), după ce au ridicat un colet ce conţinea 700 de grame de substanţe etnobotanice pe care tocmai le primiseră din Bucureşti. După prinderea acestora, atât la locuinţele lor, cât şi la alte cinci locaţii, aparţinând altor membri ai grupării s-au făcut percheziţii, în total fiind găsite şi ridicate în jur de 1.200 grame de substanţe etnobotanice şi peste 250 de ţigarete. Nouă persoane au fost reţinute la momentul respectiv. Este vorba despre Andrei Dincă (18 ani), Dragoş Dorobanţu zis „Pif” (24 de ani), Radu Mîrşan, zis „Duki” (23 de ani), Cristian Dumitru zis „Dinamo” (22 de ani), Ştefăniţă Marta zis „Oaie” (20 de ani), Mădălin Curteanu zis „Hazard” (25 de ani), Alexandru Cosmin Pîrvu zis „Coco” (24 de ani), Ionuţ Cioroianu (20 de ani) şi Adrian Caitanovici (21 de ani), care au ajuns în arest. Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat au comercializat substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe raza Craiovei, obţinând venituri ilicite de sute de mii de euro. Pe 16 noiembrie 2012 se înregistra la Judecătoria Craiova dosarul prin care cei nouă craioveni erau trimişi în judecată, iar pe 20 martie 2014 se pronunţa sentinţa pe fond, prin care „Coco” a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an şi 8 luni de închisoare cu executare, Mădălin Curteanu şi Dumitru Radu, au primit fiecare câte 2 ani închisoare cu executare, întrucât sunt recidivişti, având fiecare câte o pedeapsă cu suspendare primită anterior, iar ceilalţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la câte 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Toţi inculpaţii au declarat apel, iar pe 28 ianuarie 2015 Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile, rămânând cu pedepsele primite pe fond.