Arestat după ce a înjunghiat o vânzătoare pentru … 29 de lei

0
295

Florian Ilie, doljeanul de 52 de ani care, luni dimineaţă, a înjunghiat-o pe angajata unui magazin din apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, o tânără de 25 de ani, a fost arestat, ieri după-amiază, pentru 30 de zile, în baza mandatului emis de judecătorii Tribunalului Dolj pe numele său. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată, anchetatorii stabilind că agresorul a fugit din magazin cu două pachete de ţigări Viceroy şi o pâine în valoare totală de 29 lei. Culmea este că autorul le-a spus anchetatorilor că a comis fapta ca să ajungă la puşcărie, pentru că nu are nici o sursă de venit.

Reamintim că, luni, 29 februarie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost anunţaţi că Raluca Ciucă, în vârstă de 25 de ani, vânzătoare la SC Rad Mar Exim SRL Craiova, un magazin general din vecinătatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, a fost înjunghiată de o persoană necunoscută care a sustras două pachete de ţigări şi o pâine. În urma anchetei demarate de poliţişti şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, oamenii legii au reuşit să pună cap la cap toate detaliile şi să stabilească „filmul” teribilului incident. Astfel, potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, inculpatul Florian Ilie, de 52 de ani, a locuit în municipiul Craiova până în urmă cu aproximativ 1 an, când a cumpărat o casă în comuna Pleniţa, din banii obţinuţi prin vânzarea, împreună cu surorile sale, a apartamentului părinţilor din Craiova. După cumpărarea acestui imobil a locuit efectiv pe raza comunei Pleniţa şi neavând vreo sursă de venit, a cumpărat bunuri de consum pe datorie de la diferite magazine din localitate. Sâmbătă, 27 februarie a.c., inculpatul a venit în Craiova şi a locuit la un prieten timp de 2 zile. Luni dimineaţă, în jurul orei 07.40, a mers la magazinul alimentar aparţinând SC Rad Mar Exim SRL Craiova, situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde vânzătoare era persoana vătămată Ciucă Raluca în vârstă de 25 ani. Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală ( flanc stâng ). Tânăra a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea şi s-a deplasat în mai multe zone din Craiova, iar în jurul orelor 14.00, a mers la Secţia 1 Poliţie Craiova, unde le-a spus lucrătorilor de poliţie despre fapta comisă.

Laziunile suferite de victimă i-au pus viaţa în primejdie

Imediat ce agresorul a fugit, vânzătoarea şi-a sunat şeful şi i-a cerut să vină repede pentru că a fost înjunghiată de un bărbat. Tânăra a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Din fişa de constatări preliminare, emisă de Institutul de Medicină Legală Craiova rezultă că persoana vătămată a prezentat la examinare leziuni ce s-au putut produce în data de 29.02.2016 prin lovire cu obiect tăietor-înţepător ( posibil cuţit) şi au necesitat 30-35 zile îngrijiri medicale de la data producerii, cu punerea în primejdie a vieţii victimei, după cum se arată în referatul Parchetului. De folos le-au fost anchetatorilor şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în magazin, pe care se observă cum inculpatul ia bunurile de pe tejghea (ţigări şi o pâine) şi cu toată opoziţia persoanei vătămate reuşeşte să părăsească magazinul având asupra sa produsele sustrase. În timpul audierii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj inculpatul a declarat că nu are nici o sursă de venit şi a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra tinerei, explicând că vrea să ajungă la puşcărie.

Florian Ilie a fost reţinut pentru 24 de ore, luni după-amiază, iar ieri după-amiază a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi tâlhărie calificată.