Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Dolj a adoptat noi măsuri contra COVID – 19

0
460

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al Județului Dolj a adoptat o hotărâre care impune anumite restricții, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

În mai multe localităţi doljene incidența cazurilor este între 1,5 și 3 la mia de locuitori. Aceste localități sunt: Calafat, Bechet, Cioroiași, Craiova, Ciupercenii Noi.

Măsuri care se impun

În aceste localități se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătății publice: Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului; este interzisă organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, in interiorul clădirilor, se poate desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00 – 23.00; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se poate desfăşura fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00 – 23.00; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţianţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00; restricția nu se aplică in cazul agenţiilor Companiei Naţionale „LOTERIA ROMÂNĂ ” S.A. a agenţiilor de pariuri sportive. Măsurile intră în vigoare începând cu data de 3 februarie, ora 00.00, şi se vor aplica până la data de 16 februarie, ora 24.00, urmând a fi reevaluate. Începând cu data de 3 februarie, ora 00.00, pentru localităţile Cârna, Coțofenii din Dos, Dioști, Galicea Mare, Galiciuica , Izvoare. (localităţi unde incidenţa cumulată a cazurilor in ultimele 14 zile a scăzut sub pragul de 1,5%0) se revocă măsurile în domeniul sănătăţii publice care au fost instituite prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Dolj nr. 32 din 14.10.2020.