Craiovenii, instruiţi să se păzească de spărgătorii de locuinţe

0
162

Poliţiştii au continuat şi ieri, în municipiul Craiova şi judeţul Dolj, seria activităţilor cu caracter educativ-preventiv din cadrul „SăptămâniiPrevenirii Criminalităţii”. Ca să testeze reacţia cetăţenilor, oamenii legii au simulate un furt din locuinţă.

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a continuat, ieri, cu acţiuni pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, motiv pentru care poliţiştii doljeni, din cadrul Compartimentului de prevenire şi Secţiei 4 Poliţie Craiova, au orga nizat o simulare de furt din locuinţă, prin escaladarea unei ferestre lăsate deschise, la parterul unui bloc. Astfel, s-au urmărit reacţiile cetăţenilor, totodată punându-se accent pe comportamentul propriu şi măsurile ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni.

De asemenea, poliţi ştii au verificat modul în care cetăţenii reacţionează când li se cere accesul în bloc prin intermediul interfonului, constatându-se că, în cele mai multe cazuri, aceştia permit accesul fără a solicita date referitoare la persoana care sună la interfon. Poliţiştii au discutat cu persoanele întâlnite făcându-le recomandări cu privire la adoptarea unei conduite preventive, astfel încât să nu devină victim ale infractorilor.

Poliţiştii recomandă: nu oferiţi persoanelor necunoscute informaţii despre bunurile pe care le deţineţi, nici măcar celor care susţin că reprezintă unele instituţii (compania de gaz, electricitate, firme de deratizare sau dezinsecţie, firme de curierat, firme/societăţi comerciale care oferă diferite servicii); când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele şi uşa de la balcon, mai ales dacă locuiţi la parter sau la etajele inferioare, unde este posibil accesul prin escaladare.