Începând de astăzi : Primăria municipiului Craiova are portal de servicii electronice

0
3765

Începând de astăzi, cetăţenii  Craiovei vor putea interacţiona cu Primăria municipiului Craiova prin intermediul unui portal de servicii electronice, care va funcţiona ca şi un ghişeu virtual. Portalul  este un instrument electronic ce va facilita depunerea de petiţii şi solicitări pentru emiterea actelor administrative.

“O veste bună pentru toţi cetăţenii Craiovei care interacţionează cu Primăria municipiului Craiova.Începând de astăzi este gata portalul de servicii electronice. Portalul funcţionează ca şi un ghişeu virtual în cadrul căruia întreaga procedură se realizează online de la depunerea solicitării până la emiterea documentului validat printr-o semnătură electronică. Se va putea solicita : certificatul de urbanism , certificatul de nomenclatură stradală, PUD sau PUZ, autorizaţii de liber acces în Centrul Istoric sau în Parcul Nicolae Romanescu sau în zonele A şi B ale municipiului Craiova, autorizaţii  de branşamente şi utilităţii, autorizaţii pentru spargerea unei străzi, acorduri şi autorizaţii pentru agenţii economici , acord de ocupare temporară a domeniului public , autorizaţie de alimentare publică, documentaţie privind registrul agricol, documente specifice de taximetrie, de conduită profesională, de înscriere pe lista de aşteptare, documente din arhiva instituţiei. Documentele se eliberează electronic şi vor fi comunicate tot în cadrul acestui ghişeu virtual. Plata serviciilor se va efectua prin aceeaşi soluţie ca şi ghişeu.ro. Diferenţa este că formularele sunt predefinite în portal, iar datele personale se autocompletează, există un chat cu care se poate interacţiona cu funcţionarii din Primăria municipiului Craiova. Portalul permite atât depunerea de solicitări cât şi primirea documentelor exclusiv electronic şi se păstrează de asemenea, istoricul solicitărilor dosarului.  “, a explicat Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Autorizaţiile de construire nu se vor emite prin acest portal, pentru acestea se va rămâne pe aceeaşi procedură, pentru că este vorba despre o prevedere din legislaţia actuală.