Griezmann a revenit la Atletico Madrid. Mutările ultimei zile de mercato

0
479

FC Barcelona l-a împrumutat pentru două sezoane pe atacantul francez Antoine Griezmann la Atletico Madrid, de unde l-a achiziţionat acum doi ani, pentru 120 de milioane de euro. Atletico are opţiune de cumpărare, de 40 de milioane de euro. În vârstă de 30 de ani, Griezmann a jucat la Atletico între 2014 şi 2019, după ce a evoluat la Real Sociedad. Pentru Barcelona, el a jucat 102 de meciuri şi a marcat 35 de goluri şi  mai are contract cu catalanii până în 30 iunie 2024. Atletico a forţat trazacţia, după ce l-a cedat pe Saul Niguez la Chelsea, tot sub formă de împrumut pe doi ani, cu opţiune de cumpărare. Barcelona l-a cedat şi pe mijlocaşul Ilaix Moriba la RB Leipzig, pentru 16 milioane de euro, precum şi pe fundaşul Emerson Royal, la Tottenham, pentru 25 de milioane de euro. În schimb, catalanii l-au împrumutat pe atacantul olandez Luuk De Jong, de la Sevilla.

Alte mutări în ultima zi de mercato:

PSG l-a împrumutat pe fundaşul stânga Nuno Mendes, în vârstă de 19 ani, de la Sporting Lisabona, cu opţiune de cumpărare de 40 de milioane de euro. De la PSG la Sporting trece internaţionalul spaniol Pablo Sarabia, 29 de ani, tot sub formă de împrumut.

Atacantul Felipe Caicedo, de 32 de ani, a plecat de la Lazio la Genoa, pentru 2 milioane de euro.

Mohamed Ihattaren (19 ani), mijlocaș ofensiv olandez cu origini marocane, a fost cumpărat de Juventus de la PSV, dar imediat a fost împrumutat la Sampdoria pentru un sezon. La Juve a revenit, împrumutat pe doi ani, atacantul Moise Kean (21 de ani) de la Everton, cu opțiune de cumpărare în schimbul a 28 de milioane de euro.

Leeds United l-a transferat pe Daniel James (23 de ani), de la Manchester United, pentru 29 de milioane de euro.

AC Milan l-a împrumutat pe mijlocaşul defensiv Tiemoue Bakayoko (27 de ani) de la Chelsea pentru doi ani, Bakayoko jucând anul trecut la Napoli, tot împrumutat.

Fundaşul stânga spaniol Marc Cucurella (23 de ani) a fost cedat de Getafe la Brighton, pentru 18 milioane de euro.

Mijlocaşul croat Nikola Vlasic (23 de ani) a fost cedat de CSKA Moscova la West Ham, pentru 29 de milioane de euro.

Fundaşul dreapta Hector Bellerin (26 de ani) a fost cedat de Arsenal la Betis, sub formă de împrumut, după ce “tunarii” l-au adus pe fundașul central japonez Takehiro Tomiyasu, în vârstă de 22 de ani, de la Bologna, pentru 23 de milioane de euro.