Alexandra Presură, deputat PSD : Nici măcar elevii nu au fost ocoliți de incompetența și nepăsarea actualului guvern

0
142
“Incredibil, dar adevărat”, aşa Alexandra Presură, parlamentar de Dolj, pe pagina sa de facebook, cu referire directă la modul defectuos în care este manageriată ţara, în perioada aceasta. “Nici măcar elevii nu au fost ocoliți de incompetența și nepăsarea actualului guvern. Cu 3 săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu în ce condiții va începe noul an școlar.Din incompetență sau din interes pentru afacerile clientelare, principala preocupare a devenit stabilirea tipului de mască ce trebuie purtat de elevi. Mai rămânea să se reglementeze și de unde trebuie cumpărate. Nu contează faptul că părinții abia își permit să cumpere rechizitele strict necesare. Acum trebuie să arunce măștile textile pe care le dețin și să cumpere numai măști de uz medical. Dacă tot se dorește acest lucru, de ce nu se gândește guvernul să ofere gratuit aceste măști, că la achiziții publice cu cântec și bine ”țintite” se pricepe?!”, a subliniat Alexandra Presură.
Deputata Presură a mai spus că până în acest moment, nu s-a stabilit cum se va face testarea elevilor și profesorilor. “Cât despre infrastructura digitală necesară pentru cursurile on-line, vorba lui Caragiale, aceasta este minunată, dar lipsește cu desăvârșire.
Răspunsul despre harababuri îl dă chiar premierul Cîțu, care, în 24 august, declara cu indiferența bine-cunoscută: ”Deocamdată, nu avem o soluție, dar vom veni cu ceva concret după ce avem câteva întâlniri cu specialiștii din Sănătate, Educație și ceilalți specialiști”. Profesorii, părinții și elevii să aibă răbdare, că, în prezent, domnul Cîțu este foarte ocupat cu propria campanie din interiorul partidului.
În aceste condiții, ce să mai discutăm despre urgența finalizării igienizării, curățeniei și lucrărilor de reparații din școli? Cu atât mai mult cu cât ministrul educației nu aduce vorba despre așa ceva. Inspectoratele școlare, unde și-au pus în conducere numai clientela de partid, nu fac nimic concret pentru a monitoriza aceste lucrări și pentru a solicita sprijinul ministerului. Mai sunt 3 săptămâni și elevii nu știu dacă nu cumva vor trebui să învețe on-line din cauza condițiilor insalubre din multe școli. Despre eventualii șobolani din școli, întrebați-l pe primarul general al capitalei.”, a completat parlamentarul doljean.