Scoţia şi Ucraina, duel pentru finala de Mondiale cu Ţara Galilor

0
620

Scoția – Ucraina, azi, ora 21:45 (Digi Sport 2, OrangeSport, PrimaSport) este semifinala restantă din cadrul barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Învingătoarea va juca contra Țării Galilor, pe 5 iunie, la Cardiff, pentru un loc la Mondialele din iarnă. Partida Scoţia – Ucraina trebuia să se joace în martie, dar a fost amânată, din cauza faptului că Rusia a invadat Ucraina.

Ucraina a efectuat un stagiu de pregătire de 30 de zile în Slovenia înainte de meciul cu Scoţia şi au jucat şi două meciuri amicale, cu Monchengladbach şi Empoli, în condiţiile în care jucătorii care evoluează în ţară nu au avut competiţie oficială de anul trecut. Ucrainenii se bazează pe nume importante precum Zinchenko, Yarmolenko, Malinovsky, Yaremchuk, în timp ce de la scoţieni sunt mai cunoscuţi Robertson (Liverpool) şi McTominay (Man United). Scoţienii nu au pierdut de 11 meciuri pe Hampden Park, reuşind 8 victorii şi 3 egaluri. Scoţia nu a mai fost prezentă la un Mondial din 1998, în timp ce Ucraina n-a fost prezentă din 2006.

Scoţia: Gordon – Hendry, Hanley, Cooper – O’Donnell, McTominay, McGregor, Robertson – McGinn, Christie – Che Adams. Selecţioner: Steve Clarke.

Ucraina: Pyatov – Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mykolenko – Malinovskyi, Stepanenjo, Zinchenko – Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov. Selecţioner: Oleksandr Petrakov.