Mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului – 1 iunie

0
426

”România are copii valoroși, talentați și creativi, al căror potențial îl putem pune în valoare prin efortul comun al întregii societăți. Ne dorim pentru ei ce este mai bun, iar reușitele lor, la școală, în dezvoltarea personală sau în diferite competiții la care participă reprezintă o garanție că România pășește cu dreptul spre viitor. Un copil iubit de familie, sănătos, ocrotit de stat și care are acces la educație, încurajat să fie inovativ și responsabil, este un copil fericit și cu perspective solide pentru viitor.

​         Pregătirea pentru responsabilitățile care îi așteaptă ca adulți începe de acum. De aceea, susținem orice inițiativă care îi ajută să-și descopere și să-și dezvolte de timpuriu aptitudinile. Ne dorim cât mai multe exemple de bune practici cum este proiectul-pilot de educație antreprenorială digitalizată Kidibot Start-Up România, lansată de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Prima ediție s-a dovedit un succes prin interesul manifestat de copii să participe la concursul lansat în cadrul acestui proiect, în care au învățat, jucându-se, să pună bazele unui start-up, fiind încurajați, totodată, să fie inovativi. Să le dăm în continuare încredere în ei! Să îi încurajăm sa se implice social și civic!

​         Am fost onorată să-i primesc de curând, la Palatul Victoria, pe copiii și adolescenții care s-au implicat în redactarea “Declaraţiei de la Bucureşti a copiilor din Uniunea Europeană” privind participarea lor la luarea deciziilor la nivel naţional şi european – o inițiativă lansată sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul UE. Este dovada seriozității cu care copiii și tinerii noștri se gândesc la viitorul lor și al proiectului european. Ne dau toate motivele să fim mândri de ei și să-i susținem.

​         Le doresc tuturor copiilor să crească sănătoși, motivați să învețe și să-și croiască un drum frumos în viață, pentru ca și ei, la rândul lor, să poată fi un exemplu bun de urmat pentru generațiile viitoare.

​La mulți ani, copiilor români, la mulți ani, copiilor din întreaga lume!”