Consiliul Judeţean Dolj, vârf de lance în construirea spitalului regional

0
261

Consiliul Judeţean Dolj va fi vârful de lance în construirea spitalului regional de la Craiova şi asta pentru că administraţia judeţeană va pune la dispoziţie terenul, va da o parte din cofinanţare şi va veni cu experienţa acumulată de-a lungul anilor în implementarea de proiecte şi mai ales în cele din sănătate. Ieri, consilierii judeţeni au solicitat informaţii suplimentare despre toate proiectele implementate de CJ Dolj, în sănătate. S-a pus din nou în discuţie Ambulatoriu şi spitalul regional.

Cele 34 de proiecte aflate pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate, dar proiectele ce au vizat investiţiile în sănătate au iscat câteva discuţii. De exemplu, terenurile situate în extravilanul localităţii Pieleşti, în suprafaţă de 70.000 mp, donate în 2007 printr-o hotărâre de consiliu, de către SC Casa noastră SRL, au fost ieri returnate firmei, pentru că a expirat contractul. Pe aceste terenuri trebuia construit în opt ani de zile un spital regional. Pentru că unitatea spitalicească nu s-a ridicat şi contractul a ajuns la final, CJ Dolj a luat măsura mai sus menţionată.Consilierii liberalii au solicitat detalii despre această reziliere şi s-au interesat totodată de  demersurile pe care le face administraţia judeţeană vizavi de finanţarea alocată de Comisia Europeană pentru cele trei spitale regionale, care vor fi  construite în România, unul fiind programat să se deschidă la Craiova. „Nu avem prea multe date, am intrat recent în posesia unor informaţii, dar tot în mod neoficial. Consiliul Judeţean Dolj va fi liderul în acest proiect, noi vom conduce toate discuţiile pentru că noi venim cu terenul, chiar şi cu o parte a finanţări şi mai ales cu experienţa în acest domeniu”, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

„Drumeţ în ţara mea”

Consilierii judeţeni au mai votat ieri şi un proiect de hotărâre privind acordul de asociere dintre administraţie şi Ministerul Afacerilor Externe – Institutul Eudoxiu Hurmuyachi pentru Românii de Pretutindeni în vederea organizării de activităţi, evenimente culturale, educaţionale şi derularea de programe stabilite de comun acord. „Este vorba de o alocare din propiul buget pentru anul 2016 a sumei de 17 mii lei pentru cazarea şi masa copiilor participanţi la Proiectul „Drumeţ în ţara mea” adresat copiilor din comunităţile româneşti din Regiunea Vidin, Bulgaria. Intitutul Eudoxiu Hurmuzachi solicită CJ Dolj colaborare pentru buna implementare a proiectului”, a subliniat şeful administraţiei doljene.