Noul prefect de Dolj a depus jurământul

2
458

Marius Deca a devenit, ieri, în mod oficial, prefect al judeţului Dolj. Ceremonia de învestire în funcţie a fost condusă de ministrul secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Fifor, în prezenţa şefilor de deconcentrate, membrilor PNL şi PSD.

Marius Deca

După ce a dat citire ordinului de încetare a mandatului Elenei Costea şi de exercitare a funcţiei de prefect de către Marius Deca, ministrul secretar de stat Mihai Fifor l-a asigurat pe noul prefect de sprijinul MAI „Este o zi importantă pentru Prefectura judeţului Dolj, o zi în care echipa acestei instituţii se reaşează. Felicitări, domnule prefect, pentru funcţia pe care o îndepliniţi. Vreau să vă asigur că, în ceea ce priveşte Ministerul Administraţiei şi Internelor, veţi avea parte de o deschidere totală în exercitarea funcţiei dumneavoastră şi vă rog să nu uitaţi nici un moment că Instituţia Prefectului este, poate, cea mai importantă instituţie într-un judeţ şi să nu uitaţi niciodată că suntem în slujba cetăţeanului. Aş dori, totodată, să-i mulţumesc doamnei Elena Costea pentru mandatul desfăşurat şi să o asigur de toată preţuirea noastră”, a declarat ministrul secretar de stat în cadrul MAI, Mihai Fifor.

Noul prefect al judeţului Dolj, Marius Deca, a citit jurământul şi a încercat să-şi facă o scurtă caracterizare, ținând să precizeze că va lăsa faptele să vorbească: “Nu vreau să folosesc fraze stereotipe, cum se utilizează de obicei, vreau să mă caracterizez în câteva cuvinte, lăsând faptele să vorbească. În cei 30 de ani de activitate am ocupat diverse funcţii de conducere, începând chiar cu anii facultăţii, şi pot spune că mă caracterizează trei cuvinte: punctualitatea – dusă uneori la extrem, organizarea – tot timpul pe unde am trecut de asta m-am ocupat, şi seriozitatea – răspund la orice apel şi nu las lucrurile neterminate. Cred că dumneavoastră veţi observa aceste lucruri în urma colaborării pe care o vom avea. Dar deja am spus prea multe despre mine, ceea ce nu se întâmplă de obicei, şi voi lăsa faptele să vorbească. Deja am uitat că am fost membru PNL, acum sunt reprezentantul guvernului în teritoriu şi o să mă comport ca atare”.

“Preluaţi mandatul în prag de începere a campaniei electorale”

La rândul său, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, l-a atenţionat pe noul prefect că urmează o perioadă agitată, cea a campaniei electorale, şi i-a cerut să asigure corectitudinea şi legalitatea procesului electoral. “Domnule prefect, preluaţi mandatul în prag de începere a campaniei electorale şi cu un pic mai mult de 30 de zile până la data alegerilor. Fără îndoială, aceasta este principala responsabilitate care vă revine şi principala sarcină pe care o veţi avea de dus la bun sfârşit. Împreună cu colegul meu, domnul Mihai Fifor, vă cerem, în numele României, câteva lucruri: să asiguraţi corectitudinea şi legalitatea procesului electoral, să combateţi cu hotărâre, cu sprijinul structurilor pe care le aveţi la dispoziţie, orice fel de fenomen care vine să intre în contradicţie cu legea electorală şi mai ales mita electorală – un fenomen care ne aduce, din nefericire, de foarte multe ori în atenţia lumii şi cred că este momentul să interveniţi cu o hotărâre pe acest segment. Vă solicităm să colaboraţi cu instituţiile deconcentrate, dar să asiguraţi în acelaşi timp neutralitatea şi neimplicarea acestora în campanii electorale şi în procesul electoral dincolo de atribuţiile pe care fiecare le are conform legii. Nu numai acum, chiar pe termen lung, vă solicităm să colaboraţi cu deschidere şi imparţialitate cu autorităţile administraţiei publice locale, pentru că este singura soluţie pentru a asigura buna funcţionare a acestora”, a spus Mihai Voicu.

Elena Costea, fost prefect de Dolj: “Am fost onorată să fac parte din această echipăm sunteţi profesionişti. Mulţumesc directorilor şi instituţiilor din judeţ, primarilor şi, nu în ultimul rând, presei, pentru îngăduinţă şi profesionalism. În perioada în care am deţinut această funcţie am avut grijă să respect legea. Prefectura condusă de Elena Costea a făcut totul în spiritul legii”.

2 COMENTARII

  1. Majoritatea titlurilor de proprietate din Comuna Melinesti, Jud. Dolj, nu corespund cu realitatea din teren.Ce masuri va lua noul PREFECT pentru remedierea erorile din titlurile de proprietete?

Comments are closed.