Pregătit de război – Pistoale modificate, muniţie şi săbii găsite în locuinţa unui doljean

0
296

Poliţiştii doljeni au descoperit, ieri, în urma unei descineri făcute la locuinţa unui bărbat din comuna Sălcuţa, un adevărat arsenal. Este vorba despre trei pistoale, o puşcă de vânătoare, mai multă muniţie, o macetă şi o sabie. Aseară, bărbatul a fost reţinut pe 24 de ore.

Poliţişti din cadrul IPJ Dolj, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), sub coordonarea procurorilor, au reuşit identificarea unui bărbat de de 36 de ani, cu privire la care existatu date şi informaţii că deţine ilegal arme. În baza acestor informaţii, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au descins la locuinţa lui Daniel Barbu, de 36 de ani, din comuna Sălcuţa, unde au descoperit trei pistoale de calibrul 9 mm şi o armă de vânătoare, dar şi muniţie, respectiv 140 cartuşe de vânătoare şi 69 cartuşe neletale. În plus, oamenii legii au mai găsit şi o macetă cu lungimea de 70 cm, o sabie cu lungimea de 90 cm şi două hamuri cu toc pentru pistol. „Din primele cercetări a rezultat faptul că armele şi muniţia erau deţinute ilegal, o parte dintre acestea suferind modificări prin care au fost transformate în arme letale, astfel că, prin folosirea lor se putea pune în pericol viaţa şi integritatea fizică persoanelor. Din verificările de specialitate efectuate s-a stabilit că şi unele dintre cartuşe erau modificate, în locul celor de plastic fiind montate bile metalice. Mai mult, arma de vânătoare figura ca fiind sustrasă străinătate şi avea o configuraţie care îi permitea disimularea cu uşurinţă, mai precis ţevile şi patul erau tăiate”, ne-a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Dolj.

Pe numele doljeanului s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, totodată dispunându-se efectuarea expertizei balistice pentru armele identificate. Aseară, oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Dolj.