Descinderi în forţă la Craiova (video)

0
424

O amplă acţiune de destructurare a unor grupuri infracţionale din Craiova, care aveau legături în Bacău şi Piteşti dar şi în Bulgaria, a fost organizată ieri, de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni. Oamenii legii au descins la 33 de locuinţe, majoritatea din Craiova, între cei vizaţi fiind şi romii din cartierul Faţa Luncii şi din zona Hanu Roşu, opt persoane, majoritatea cu antecedente penale, ajungând la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Percheziţiile au fost efectuate la domiciliile unor persoane suspectate de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. La finalul audierilor, procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru trei dintre suspecţi, aceştia urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

[wposflv src=’https://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2011/04/PT_PRESA-transfer_RO-07apr-f53b0c.flv’ previewimage=”https://www.cvlpress.ro/wp-content/uploads/2011/04/perchezitie-4-300×240.jpg” title=”” autoplay=0]

În urma descinderilor efectuate la domiciliile suspecţilor de fraude informatice, poliţiştii de crimă organizată din Craiova şi Piteşti au găsit şi ridicat în vederea cercetărilor 7 computere, peste 15 telefoane mobile, mai multe documente şi înscrisuri, numeroase suporturi de memorie, de tip CD şi DVD, stick-uri, zeci de cartele telefonice SIM, dispozitive electronice confecţionate manual, componente ale unor dispozitive skimming, două cărţi de identitate contrafăcute, diverse softuri pentru copierea şi transformarea de date electronice, carduri bancare şi aproximativ 4.000 de dolari. “În urma cercetărilor efectuate împreună cu procurorii craioveni din cadrul DIICOT, s-a stabilit că o parte din membrii grupului procurau aparatură skimming din ţară, pe care, ulterior, o montau prin intermediul altor persoane pe ATM-uri din Portugalia dar şi din alte state ale UE, iar sumele sustrase în mod fraudulos erau investite în special în achiziţionarea de autoturisme de lux şi terenuri, însă şi pentru acordarea de împrumuturi cu camătă diverselor persoane, de la care percepeau dobândă lunară de circa 15 – 20%. Membrii acestui grup aveau legături infracţionale cu mai multe persoane din municipiul Bacău, de la care procurau aparatură skimming”, ne-a explicat comisarul-şef Silviu Văcaru, comandantul BCCO Craiova.

În urma acţiunii, oamenii legii au ridicat 8 persoane, majoritatea cu antecedente penale, care au fost duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare. În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, deţinere, fără drept, a unui dispozitiv, program informatic, parolă, cod de acces sau dată informatică. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către S.R.I. Dolj.

La finalul audierilor, care au durat aproape toată ziua, procurorii craioveni din cadrul DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore pentru trei dintre suspecţi, aceştia urmând să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.