Antonie Solomon şi Mărinică Dincă şi-au depus candidaturile pentru Primăria Craiova

0
319

Antonie Solomon şi Mărinică Dincă au ales să-şi depună candidaturile pentru Primăria Craiova în aceeaşi zi. Cei doi contra-candidaţi nu s-au întâlnit, totuşi, la BEM – programându-şi înscrierile la câteva ore diferenţă – dar şi-au transmis reciproc mesaje. Antonie Solomon a avut o atitudine paşnică, transmiţându-le adversarilor succes la alegeri, iar Mărinică Dincă nu s-a abţinut şi a mai trimis o săgeată primarului în funcţie.

Primarul Antonie Solomon şi-a depus, luni, candidatura pentru un nou mandat, al treilea pe care îl ţinteşte la Primăria Craiova. Însoţit de staff-ul său de campanie, acesta a venit la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1 – care îşi află sediul chiar în instituţia pe care o conduce – exprimându-şi încrederea că ziua de 10 iunie va avea un final fericit pentru acest municipiu. „Am o singură dorinţă, aceea de a vedea acest oraş al doilea după Bucureşti. Dacă nu ca mărime, măcar ca frumuseţe, ambient, curăţenie şi mi-aş dori ca, pe 10 iunie, când se va trage linia, Craiova să fie câştigătorul”, a declarat Antonie Solomon, la scurt timp după depunerea dosarului de candidat. “Contra-candidaţii mei sunt adversari puternici, care trebuiesc luaţi în seamă. Dar mie nu mi-e fircă decât de Dumnezeu. Campania este una murdară. Într-un oraş curat, o campanie murdară. Dar eu nu o să fac aşa ceva. Eu le urez succes tuturor celor care vor să devină primari ai Craiovei”, a mai spus Solomon, în aplauzele mai multor simpatizanţi, care l-au aşteptat pe acesta la uşa BEC.

Solomon: “Contra-candidaţii mei sunt adversari puternici”

În aceeaşi zi, UNPR Dolj a depus şi lista celor 34 de candidaţi la Consiliul Local Municipal Craiova. “Lista de consilieri a UNPR este cea mai bună. Sunt oameni de valoare, profesori universitari, medici, toată structura societăţii este reprezentată. Sper să avem majoritatea, adică peste 14 consilieri, şi atunci o să-mi fie mai uşor să pun în aplicare proiectele, deoarece, în ultima perioadă, mi-a fost greu. Am nevoie de o echipă care să gândească, alături de primar, dezvoltarea acestui oraş. Aţi văzut şi dumneavoastră ce am avut în ultimul timp în Consiliul Local”, a mai spus Antonie Solomon. Pe lista de candidaţi la CLM Craiova se află, pe locul doi, imediat după Antonie Solomon, avocatul acestuia Sebastian Răduleţu, viceprimarul Teodor Sas, oamenii de afaceri Mihail Genoiu şi Doru Stănescu – care fac parte din structura de conducere a partidului. Începând cu poziţia a şaptea, îi găsim pe foştii pedelişti – Radu Marin, Dorel Marinescu, Constantin Ursu, Gheorghe Albăstroiu şi Iulian Ştefănescu, precum şi fostul director al Companiei de Apă Oltenia, Doru Buruiană. UNPR Dolj a depus, de asemenea, listele de consilieri şi candidatul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, acesta fiind Dan Păloiu.

Mărinică Dincă

Dincă: “Craiova nu are nevoie de un nou Bulucea!”

Tot luni, la câteva ore după depunerea candidaturii primarului Antonie Solomon, la BEM s-a prezentat şi contra-candidatul său, Mărinică Dincă. Aşa cum era de aşteptat, actualul viceprimar şi-a depus candidatura pentru Primăria Craiova din partea PDL Dolj, venind însoţit, de altfel, de mai multe persoane care se află înscrise pe lista de consilieri municipali. “Candidez la Primăria Craiova având două obiective majore: să ofer siguranţă craiovenilor şi să le redau demnitatea. Când spun siguranţă, mă refer la ordinea publică de pe străzi, la scăderea infracţionalităţii, la eliminarea problemei haitelor de câini maidanezi, la siguranţa zilei de mâine a fiecărui craiovean şi aici am în vedere atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă. Pentru că un primar trebuie să-şi respecte oraşul, nu doar să îl iubească. Odată la patru ani, stă în puterea craiovenilor să pună ştampila pe numele unui gospodar, pe numele unui om care să reprezinte cu cinste Bănia, nu a unui cetăţean care face imagine proastă oraşului. Craiova nu are nevoie de un nou Bulucea!”, a declarat Mărinică Dincă.

PDL Dolj vine cu aceleaşi persoane pentru CLM Craiova

Candidatul PDL pentru Primăria Craiova, Mărinică Dincă, a făcut şi o promisiune electorală, anunţând că va scoate un procent de 30 la sută la alegeri. “Mizăm pe cel puţin 30 la sută ca şi scor electoral. Craiovenii au nevoie de un primar care să respecte Craiova, nu numai să o iubească. Vreau să spun fiecărui craiovean că oraşul are acum nevoie de tine şi de tineri”, a mai spus Dincă. Primele locuri pe lista de consilieri locali ai PDL se află mai multe persoane care au fost şi în componenţa actualului Consiliu Local Municipal. Este vorba de consilierii Dan Cherciu şi Marian Vasile, care se află pe poziţiile doi şi trei. Poziţiile următoare sunt ocupate de Dan Daşoveanu, Ana Gheorghe – unul dintre cei mai vocali aleşi PDL din ultimul timp, Lucian Prejbeanu – reprezentantul Craiova Forum şi Laurenţiu Diaconu, fostul director al zonei metropolitane din cadrul Primăriei Craiova.