A început înscrierea elevilor la Centrul Județean de Excelență Dolj

0
106
Până pe 23 septembrie, elevii interesați pot depune, online, la adresa www.cjexdolj.com/inscriere-2024/, cerere pentru participarea, la Centrul Județean de Excelență Dolj, la una dintre disciplinele: Matematică – clasele IV-XII; Fizică – clasele VI-XII; Chimie – clasele VII-XII; Biologie – clasele VII-XII; Informatică – clasele V-XII; Astronomie – clasele V-XII. Pe 25 septembrie, pe site-ul www.cjexdolj.com vor fi publicate lista candidaților admiși fără testare și a celor care vor susține proba de verificare a cunoștințelor și planificării susținerii probelor scrise. Pe 28 septembrie se vor desfășura probele scrise. Rezultatele concursului și modalitatea de depunere a contestațiilor vor fi anunțate la 48 de ore de la susținerea probei, iar rezultatele finale – la 48 de ore de la depunerea contestațiilor.
Pe 4 octombrie vor fi făcute publice componența grupelor și programul de desfășurare a cursurilor, care vor începe pe 5 octombrie.

Pentru admiterea la centru, punctajul minim la proba scrisă este de 50% din maximul posibil (acesta este minimul necesar, dar nu asigură admiterea la centru). Elevii calificați la faza națională a olimpiadelor sunt selectați în grupele de excelență la disciplina la care au fost calificați, fără a mai susține testarea. În limita unui număr de maximum 9 elevi pe grupă (inclusiv cei admiși fără testare, anterior menționați), Comisia județeană de selecție poate aproba selectarea în grupele de excelență și a elevilor care au obținut premiile I, II, III sau mențiune la faza județeană a olimpiadelor în anul școlar 2023 – 2024, la disciplina respectivă. În funcție de rezultatele concursului (număr participanți, număr de elevi cu punctajul de minimum 50% din punctajul maxim, număr minim de 8 elevi calificați pe grupă), ISJ Dolj poate decide reconfigurarea grupelor pe discipline de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *