Semifinală între americani la US Open

0
84

Americanii Taylor Fritz şi Frances Tiafoe se vor întâlni în penultimul act la US Open, aceasta fiind prima semifinală americană la un turneu de Mare Şlem din 2005, de când Andre Agassi îl învingea pe Robby Ginepri şi se califica în finala pe care o pierdea la Federer. Vom avea astfel primul american într-o finală de Mare Şlem de la Andy Roddick în 2009, care a pierdut tot la Federer, dar în ultimul act la Wimbledon.

Taylor Fritz a trecut în sferturi cu 7-6, 3-6, 6-4, 7-6 de neamţul Aleksandr Zverev, pe care îl învinsese anul acesta şi la Wimbledon. Frances Tiafoe l-a eliminat pe bulgarul Dimitrov, care a abandonat la scorul de 6-3, 6-7, 6-2, 4-1 pentru american. Fritz îl conduce cu 6-1 la directe pe Tiafoe, toate întâlnirile fiind pe hard, precum la US Open.

Cealaltă semifinală se va decide după meciurile de azi: Jack Draper (Marea Britanie) – Alex de Minaur (Australia) şi Daniil Medvedev (Rusia) – Jannik Sinner (Italia).

La feminin, prima semifinală este Emma Navarro (SUA, 23 de ani) – Aryna Sabalenka (Belarus, 26 de ani), care au 1-1 la directe. Americanca s-a impus la Indian Wells, pe rapid, iar bielorusa la Roland Garros, pe zgură, ambele meciuri fiind anul acesta. În sferturi, Emma Navarro a trecut cu 6-2, 7-5 pe spaniola Paula Badosa, iar Sabalenka a spulberat-o pe campioana olimpică de la Paris, Qinwen Zheng, scor 6-1, 6-2. Cealaltă semifinală se va decide după meciurile de azi: Haddad Maia – Muchova şi Swiatek – Pegula.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *