Doljul rămâne sub Cod Portocaliu de caniculă

0
32

Codul Portocaliu de caniculă se va restrânge, de sâmbătă, la județele Dolj, Olt și Teleorman, după cum precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astăzi, în Oltenia, în vestul și nord-vestul Munteniei și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Local,  aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Tot vineri, e Cod Galben de caniculă în Banat, Dobrogea, sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Moldovei și, local în Oltenia și Muntenia, valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală. Codul Portocaliu este menținut, pentru ziua de vineri, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, precum și în municipiul București. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Sâmbătă, Cod Portocaliu va fi în județele Dolj, Olt și Teleorman. Aici, temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *