O nouă campioană a scrimei a apărut la Craiova

0
54
Din inima Craiovei, de la Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trișcu”, unde mari campioni au fost formați de-a lungul timpului, o tânără de doar 14 ani, Ariana Covaci, și-a văzut visul împlinit, câștigând Festivalul European de Scrimă pentru Tineret de la Budapesta, 24 – 28 iunie 2024.
 Imediat după victoria obţinută, Ariana Covaci a precizat:
,,Am fost extrem de fericită și încântată, am simțit o explozie de emoții, atât o satisfacție profundă, cât și o mare mândrie, inima mea era plină de bucurie și simțeam adrenalina risipindu-se în tot corpul.”
O legătură specială
Pentru Ariana, visul de a deveni campioană a început în aceeași sală de scrimă în care generația de aur a scrimei craiovene a făcut primii pași spre măreție. De la o vârstă fragedă, Ariana Covaci a fost fascinată de poveștile de succes ale marilor campioni și a găsit în acestea o sursă nesfârșită de inspirație. „Îmi amintesc cum priveam fotografii cu Ana Maria Brânză sau Aldo Montano și visam că într-o zi voi fi ca ei”, mărturisește Ariana cu ochii sclipind de emoție.
Drumul spre victorie
,, Drumul spre medalia de aur nu a fost deloc ușor. Cu antrenamente intense, sacrificii și determinare, am reușit să-mi depășesc limitele. Fiecare dimineață începea cu antrenamente riguroase, sub îndrumarea atentă a antrenorilor dedicați de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova, domnul Ovidiu Pîrvuleasa și domnul Puiu Stefan Andrei. Am avut momente grele, dar de fiecare dată când mă simțeam descurajată, îmi aminteam toate sfaturile și îndrumările pe care antrenorii mei mi le-au dat de-a lungul timpului. Au fost cei care m-au pregătit și m-au îndrumat în fiecare mișcare și strategie, iar victoria a fost și rezultatul muncii lor” , a mai spus tânăra campioană.
Ziua victoriei
Ziua finalei a fost una încărcată de emoție. Ariana Covaci a demonstrat că talentul și munca asiduă pot transforma visurile în realitate. Cu fiecare punct câștigat, ea a scris o nouă pagină în istoria scrimei românești. „Atunci când am auzit că am câștigat, am simțit că toată munca mea a fost răsplătită. A fost un vis împlinit”, spune Ariana cu o modestie desăvârșită. “Încheiem această poveste de succes cu o promisiune: Liceul cu Program Sportiv ,, Petrache Trișcu” din Craiova va continua să formeze campioni, iar Ariana va rămâne un exemplu de curaj, determinare și pasiune pentru generațiile viitoare. Povestea ei este o mărturie vie că visele pot deveni realitate, iar în spatele fiecărei medalii se află o inimă plină de pasiune și dorință de a excela! Mult succes în continuare, Covaci Ariana, pe drumul performanței!!”, a precizat prof. Alina Dică, director al Liceului cu Program Sportiv “Petrache Trişcu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *