Azi, România vs Olanda, în optimile Euro 2024

0
19

“Generaţia de suflet” a depăşit toate aşteptările, câştigând atât grupa preliminară, cât şi pe cea de la Euro, iar acum a venit momentul confirmării depline. Tricolorii care practic nu au lider, dar sunt inspiraţi de discursurile selecţionerului, au ocazia de a intra în istorie, dacă trec de Olanda. Palmaresul nu le dă aripi, fiindcă nu i-am învins all-time pe batavi decât în acel meci-diversiune de la Constanţa, pe vânt, ploi şi nămol, cu un gol din ofsaid al lui Goian. În rest, Olanda ne-a surclasat în voie, chiar şi când nu a intenţionat, aşa cum a fost la Euro 2008.

E adevărat, nici Olanda nu mai are superstarurile de odinioară, dar afişează jucători la Manchester City (Ake), Liverpool (van Dijk, Gakpo şi Gravenberch), Bayern Munchen (de Ligt), Inter Milano (Dumfries, de Vrij) sau Dortmund (Malen) şi nici ceilalţi nu sunt anonimi, precum ai noştri. Atuurile noastre rămân suporterii şi unitatea grupului, în faţa unui colos, la fel ca Belgia, căreia i-am făcut faţă, dar care ne-a răpus. Olandezii au fost campioni europeni în 1988, noi abia ce am reuşit al doilea succes la un turneu final continental. Noi suntem lipsiţi de singurul fundaş stânga din lot, Bancu, şi se va folosi o improvizaţie pentru banda în care Dumfries, Malen sau Frimpong pot face ravagii.

România – Olanda se joacă la Munchen pe ”Allianz Arena”, stadion denumit de UEFA pe timpul EURO 2024 ”Football Arena”. Tricolorii au mai jucat pe stadionul lui Bayern Munchen, cu Ucraina, scor 3-0, pe 17 iunie. Câştigătoarea dintre România şi Olanda va întâlni în sferturi Elveţia sau Turcia, cele două întâlnindu-se de la ora 22, la Leipzig.

Echipe probabile:

România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Mogoș – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, I. Hagi – Drăguș.

Olanda: Verbruggen – Dumfries, Van Dijk, De Vrij, Ake – Reijnders, Schouten, Simons – Frimpong, Depay, Gakpo.

Va arbitra germanul Felix Zweyer, care a condus finala Ligii Națiunilor din 2023, Croația – Spania, câștigată de iberici la loviturile de departajare. Zwayer este broker imobiliar și locuiește în Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *