Ivaylo Petev: “Ne aşteaptă un meci mai special”

0
514

Antrenorul Universităţii Craiova, Ivaylo Petev, a prefaţat derby-ul cu fcu, programat duminică, de la ora 20.45, în ultima etapă a sezonului regular. Tehnicianul bulgar, care nu va putea conta în acest meci pe Ndong şi Houri, suspendaţi.

„Ne aşteaptă un meci mai special, derby-ul Craiovei, mereu aceste meciuri sunt grele, clasamentul nu are un rol important, nu contează că este în prima sau a doua ligă, este un meci special. Noi  avem ca scop să jucăm bine şi să câştigăm. Trebuie să fim concentraţi, inteligenţi. Nu este greu să pregăteşti acest meci, dimpotrivă, am încredere în băieţi că sunt motivaţi. Am văzut adversarul, au jucători interesanţi, jucători care pot face diferenţa. Nu-l cunosc pe noul antrenor, ştiu că a jucat la Juventus, dar de cunoscut ne vom cunoaşte duminică. E important ce vom face noi, respectăm fiecare adversar, dar suntem obligaţi să ne raportăm la ideile noastre, la strategia noastră. Vrem să arătăm mai bine de la meci la meci, lucrăm pentru asta şi vedem în mai ce merităm şi câte puncte am strâns. Până atunci, încercăm să câştigăm fiecare meci. Nu am preferinţe pentru echipele care vor fi în play-off, dar cine va fi acolo înseamnă că va merita. Nu este presiune pentru noi, noi vrem mai mult de la meci la meci, nu trebuie să rămânem la acelaşi nivel, vrem să fim mai buni. Nu trebuie să intrăm în nişte emoţii prea mari, să ne controlăm şi să căutăm să jucăm. Vor lipsi Houri şi Ndong, sunt suspendaţi. Dacă Baiaram trebuie să joace cu mască, atunci o va face, ştiu că este un disconfort, dar nu este nici primul şi nici ultimul care o va face. Tot timpul fanii sunt al doisprezecelea jucător pentru noi, sper să ne susţină şi să-i facem bucuroşi” a declarat antrenorul Ivaylo Petev.

Ştefan Baiaram consideră că locul 4, ocupat de Universitatea Craiova în acest moment, nu este onorant. Internaţionalul de tineret va purta mască de protecţie în următoarea perioadă, după ce a suferit o fractură de piramidă nazală în derby-ul cu Rapid.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu, cu orgolii mari, sper să facem suporterii fericiţi, fiindcă merită acest lucru. Am aşteptat acest meci la începutul campionatului, toată lumea este montată, vrem ca suporterii să umple peluza şi să ne ajute să câştigăm. Pentru astfel de meciuri, cu presiune, cu mulţi fani, te apuci de fotbal. Am prieteni la echipa FCU şi vom rămâne în continuare prieteni, dar nu am vorbit înainte de meci. Îmi doresc să fie spectacol, să fie stadionul plin, aşa cum îmi doresc la fiecare meci. Sper să marchez din nou contra lor, cum am mai făcut-o, dar important este să câştigăm. Presiune este mereu la noi, indiferent de meci, lumea are aşteptări mari şi de la mine, mai ales că port numărul 10 şi vreau să dau mai mult la fiecare meci. Am probat masca, m-am obişnuit cu ea, este o perioadă dificilă, sper să nu o folosesc mult timp, să mă recuperez mai repede. S-au făcut şi glume pe seama mea, îmi zice Zorro toată lumea, dar sper să-mi fac datoria şi cu masca, nu mă gândesc că mă incomodează. Sunt conştient că Albu nu a vrut să mă lovească, eram în spatele lui. Nu ştiu dacă arbitrajele ne-au afectat parcursul, dar ştiu că la ultimul meci se putea acorda lovitură de pedeapsă la faza cu mine, îmi pare rău că nu s-a întâmplat asta. Locul 4 nu este onorant pentru noi, ne gândim mai sus, vrem să ne batem la campionat, dar pentru asta trebuie să muncim mai mult. Va fi un alt campionat după acest meci, nu am nicio preferată care să intre în play-off, să se califice cine merită” a declarat Ştefan Baiaram.