Baschetbaliştii Craiovei, victorie cu Norrkoping Dolphins

0
333

Baschetbaliştii de la SCM Universitatea Craiova continuă parcursul spectaculos la prima participare europeană din istoria clubului. Calificată în grupele FIBA Europe Cup în urma unui turneu prelimiar disputat în Lituania, echipa pregătită de ucraineanul Vitaly Stepanovski are trei victorii în tot atâtea meciuri jucate în grupa H a competiţiei. După succesele cu CSO Voluntari, acasă, şi Merlins Crailsheim, în deplasare, SCM Universitatea Craiova s-a impus, în Sala Polivalentă din Bănie, în faţa a 1.000 de spectatori, în faţa formaţiei suedeze Norrkoping Dolphins, scor 77-63. Ca de obicei, decisive pentru succesul oltenilor au fost jocul în echipă şi defensiva. Astfel, în cele trei partide din grupă, Craiova a încasat 60, 61, respectiv 63 de puncte, ţinându-şi adversarii la respect. În duelul cu nordicii, formaţia din Bănie s-a desprins destul de repede la 19 puncte (scor 33-14), dar până la pauza mare oaspeţii s-au apropiat la 5 puncte (37-32), datorită aruncărilor de la mare distanţă, la care alb-albaştrii n-au avut replică. În partea secundă, Watson & co. s-au mobilizat exemplar când mai aveau numai o posesie avans şi nu le-au dat nicio şansă suedezilor, impunându-se net şi acumulând maximum de puncte după trei etape din grupa H. Toată echipa Craiovei a fost la înălţime, dar la rampă au ieşit în special sârbii Nikolic şi Mijlovic, dar şi Blaj-Voinescu. Au jucat pentru SCM Universitatea Craiova: Nikolic 19 puncte, Mijovic 15, Blaj-Voinescu 11, Edwards 11, Hopkins 8, Palmi 6, Watson 4, Flannangan 3 şi Ţîbârnă.

„N-a fost un meci uşor, am început foarte bine, dar apoi am făcut nişte greşeli stupide în defensivă, le-am oferit aruncări deschise de 3 puncte adversarilor, iar ei sunt foarte buni la acest capitol şi le-au speculat pentru a se apropia, chiar puteau să ne egaleze. Cheia victoriei a fost totuşi defensiva contra acestor echipe ofensive, i-am ţinut la 63 de puncte, cel mai important lucru este că am câştigat. Nu ne putem relaxa, în această grupă fiecare poate câştiga cu fiecare. Le mulţumim fanilor pentru suport şi sperăm să fie în continuare alături de noi, să ne protejăm fieful, avem acum nevoie de victorii şi în campionat” a declarat antrenorul Craiovei, Vitaly Stepanovski.

„La început am avut emoţii, pentru că ştiam cât de importantă este această victorie pentru calificare, dar am respectat planul de joc şi am reuşit să câştigăm. Sper să ne păstrăm primul loc în grupă” a adăugat George Blaj Voinescu.

„Am avut multe momente bune, dar după pauza mare ne-am pierdut concentrarea şi n-am contat în momentele-cheie ale meciului. Am revenit după mult timp în cupele europene şi încercăm să ne reobişnuim cu astfel de meciuri. Toţi cei trei adversari pe care i-am întâlnit în această grupă sunt puternici în felul lor, dar cred că SCM Craiova joacă cel mai bun baschet ca echipă” a declarat antrenorul suedezilor de la Norrkoping Dolphins, Mikko Riipinen.

În celălalt meci din grupa H, CSO Voluntari a fost învinsă, în Germania, de Merlins Crailsheim, scor 76-61. SCM Universitatea Craiova este liderul grupei după 3 etape, cu 6 puncte, celelalte formaţii având câte 4 puncte. În etapa următoare, pe 2 noiembrie, de la ora 20, avem parte de duelul românesc, CSO Voluntari – SCM Universitatea Craiova.