Avocații, solidari și darnici cu tinerii de la ANCAAR Craiova

0
1195
         ANCAAR Craiova a marcat Ziua Internațională a Voluntarilor printr-o expoziție cu ornamente de Crăciun, lucrate manual, cu multă migală și talent. “S-a dat startul serilor magice. Voluntarii de la ANCAAR Craiova sunt sărbătoriți astăzi ( n.r 6 decembrie a.c) pentru că merită tot respectul nostru. Chiar și eu sunt mama unui tânăr de 30 de ani diagnosticat cu autism. Așa că știu cel ai bine ce înseamnă acest sindrom și ce efort fac acești tineri să se integreze pe piața muncii” a declarat Luminița Sandu, psiholog, președinte ANCAAR Craiova.
          Așadar, societatea de avocatură Sauleanu & Asociatii  a decis ca anul acesta să marcheze Ziua Internațională a Voluntariatului chiar de Sf Nicolae, creând o atmosferă magică, de neuitat la sediul societăți.
              “Împreună cu voluntarii de la ANCAAR Craiova am reușit să intrăm în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizând o acțiune de caritate cu o doză mare de emoție. Am împodobit pomul de Crăciun cu jucării confecționate manual de către copiii cu autism de la ANCAAR, ajutați de voluntarii care au fost prezenți la evenimentul nostru. Prin exemplul lor, voluntarii, în fiecare zi ne inspiră să fim mai receptivi la nevoile celor din jur, făcându-ne să înțelegem importanța ajutorului dezinteresat și a implicării într-o societate. Încurajarea, recunoaşterea şi promovarea voluntariatului este o parte importantă a creării unui viitor cu şanse egale pentru toţi. Minunatele jucării vă pot înfrumuseța și bradul dvs, în schimbul unei donații care va merge la ANCAAR Craiova, donație pe care o puteți face în următoarele zile la sediul nostru, într-o cutiuță special amenajată”, a precizat avocatul Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj.
            Bradul, care arăta superb,  a fost împodobit de către avocați cu obiecte confecționate de către tinerii de la ANCAAR Craiova, ajutați de terapeuți și de voluntarii turci și iordanieni din proiectul ANCAA („Autism New Challenge in ANCAAR”). Lor li s-au alăturat inimoșii elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” din Craiova, care an de an fac gesturi similare. Expoziția a fost deschisă în zilele de 6 și 7 decembrie 2021, dar doritorii pot achiziționa obiectele expuse și pot face donații, contândând reprezentanții ANCAAR Craiova. Banii strânși vor fi folosiți pentru terapiile copiilor și tinerilor cu autism din centrul de zi ANCAAR Craiova.
         Și aceasta nu a fost singura acțiune găzduită de avocații doljeni. Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi (“International Day of People with Disability”) a fost de asemenea punctată, la Baroul Dolj. Marcarea acestei zile are ca obiectiv promovarea unei mai bune înţelegeri în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate. ANCAAR Craiova a organizat tot o expoziție cu obiecte confecționate de către tinerii din centru, care au fost ajutați de voluntarii din proiectul “Autism New Challenge in ANCAAR “. Lor li s-au alăturat elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica din Craiova, care au lucrat manual și au donat diverse ornamente pentru Crăciun.
        Bradul cu podoabe a fost găzduit timp de două zile, de către Baroul Dolj, care a fost și partener la eveniment. Expoziția a avut ca temă sărbătorile de iarnă și a fost cu vânzare, în sensul că și de data aceasta s-au putut achiziționa obiectele confecționate și s-au făcut donații. Banii strânși vor fi folosiți pentru terapiile copiilor și tinerilor cu autism din centrul de zi ANCAAR Craiova. Avocatul Bogdan Mihăiloiu a spus că aceste decoraţiuni confecţionate de către tinerii cu autism se vor găsi anul acesta în bradul avocaţilor, a famililor acestora şi este o onoare pentru ei să fie gazda acestui eveniment.