România zdrobeşte Iranul, la Mondialul de handbal feminin

0
535

Naţionala feminină a României a debutat cu un succes lejer la Mondialul din Spania, la contra  Iranului, scor 39-11 (20-3). Debutantă la o asemenea competiţie, naţionala asiatică nu a renunţat pe teren la celebrul hijab, purtat de jucătoare pe parcursul partidei. Din păcate, mezina tricolorelor, Oana Borş (18 ani), s-a accidentat grav în prima repriză, la faza în care a marcat primul său gol pentru România. Deşi au marcat de 39 de ori, elevele lui Adi Vasile au ratat în exces, din cauza indolenţei cu care au tratat finalizarea. În apărare nu au fost probleme, diferenţa de valoare şi de înălţime fiind evidentă, iar contraatacurile au abundat.

Au jucat pentru România: Dumanska, Ciucă (portari), Laslo 6 goluri, Dincă 6, Rotaru 5, Dindiligan 3, Ilie 3, Ostase 3, Moisă 3, Bazaliu 2, Harabagiu 2, Subțirică 2, Pintea 2, Zamfirescu 1, Borș 1.

MVP-ul întâlnirii a fost desmnată coordonatoarea Cristina Laslo. Urmează un alt meci uşor pentru tricolore, cu Kazahstan, duminică, de la ora 19, pentru ca derby-ul grupei să se joace marţi, de la ora 21.30: România – Norvegia.