Astra Giurgiu decimată de Covid-19, înaintea meciului cu Dinamo

0
639

Astra Giurgiu se află într-o situaţie dificilă datorită numărului alarmant al jucătorilor infectaţi cu Covid-19 înaintea etapei a 9-a unde urmează să se confrunte cu Dinamo Bucureşti, astăzi, de la ora 21:30.

Clubul Astra Giurgiu a anunţat că are 15 cazuri în cadrul lotului, astfel că partida dintre cele două formaţii poate să fie amânată.

Clubul secund al formaţiei patronate de Ioan Niculae are de disputat un meci în Liga a 3-a fapt ce reprezintă o dificultate cu privire la numărul jucătorilor disponibili pentru susţinerea ambelor meciuri, jucătorii echipei secunde urmând să evolueze pentru prima echipă a clubului.În momentul acesta, avem 15 jucători testați pozitiv la Astra. E o situație nefericită. Azi am purtat o discuție cu reprezentații DSP Giurgiu. Inițial, dânșii au fost reticenți în a solicita o retestare, însă, ulterior, în urma unei analize, am ajuns la un numitor comun. Urmează să se aplice ordinul MTS/MS – cei care au fost contacți cu jucătorii testați pozitiv, se vor retesta imediat, iar dacă vor fi negativi, își vor putea relua activitatea. Așteptăm rezultatele la retestare și, în măsura în care le vom primi în timp util și va exista o nouă adresă de la DSP cu cel puțin 6 ore înainte de joc, meciul va avea loc. Azi s-a făcut retestarea, nu știu dacă s-au testat toți, urmează să mai facă și mâine. Au timp să vină rezultatele. Trebuie să aibă 13 jucători, dintre care un portar. Există și lista B, cu jucători sub 21 de ani. Am înțeles că au testat și jucătorii de la echipa a doua. În funcție de rezultate, vom lua o decizie cu privire la meciul de mâine.Având în vedere că noi nu suntem autoritate medicală, e clar că noi ne vom supune deciziei DSP. Ar însemna să desconsiderăm pregătirea celor de acolo și nu putem face asta. În măsura în care nu sunt îndeplinite condițiile regulamentare, se poate amâna, dar așteptăm rezultatele de mâine.Sigur, e și acel meci de la Liga 3 al Astrei, dar mai important este meciul din Liga 1, e clar. Nu vrem să forțăm nimic, e clar că avem nevoie și de undă verde din partea DSP Giurgiu. Degeaba avem 15 sau 18 jucători dacă DSP vede lucrurile altfel”, a spus  Justin Ștefan, secretarul general al LPF