Ministrul Sănătăţii: “Urmează un week-end de foc”

0
710

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenÅ£ia, joi, că “urmează un week-end de foc”, în contextul minivacanÅ£ei de 1 Mai, arătând că tot ceea ce se va întâmpla în această perioadă “poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment”.

El a apreciat, în urma unei vizite desfăşurate la BotoÅŸani, că este “cam multă miÅŸcare” pe străzile din municipiu, arătând că relaxarea măsurilor depinde de atitudinea pe care populaÅ£ia o are faţă de epidemie.

“Am văzut ÅŸi la dumneavoastră în oraÅŸ acea distanÅ£are socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricÅ£iilor cu acea declaraÅ£ie pe proprie răspundere, este cam multă miÅŸcare. Vine 1 Mai, 2 ÅŸi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (…) Å¢ine foarte mult de noi. Se vorbeÅŸte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenÅ£ial. ÃŽn condiÅ£iile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniÅŸtite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 ÅŸi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca ÅŸi migrare populaÅ£ională. Dacă la fel, avem o liniÅŸte de 1, 2 ÅŸi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese ÅŸi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai niÅŸte măsuri ca să ridice niÅŸte restricÅ£ii””, a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită la Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă “Mavromati” ÅŸi a avut o întrevedere cu autorităţile judeÅ£ene pe tema măsurilor care trebuie dispuse pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.