Căpitanul Tom Moore avansat în grad de colonel la 100-a aniversare

0
300

Veteranul britanic care a adunat fonduri de peste 29 de milioane de lire pentru Seviciul Național de Sănătate (NHS) a fost avansat în grad de colonel la 100-a aniversare. Tom Moore a împlinit astăzi 100 de ani și a devenit o celebritate în lumea întreagă.

Potrivit news.ro, în urmă cu câteva săptămâni, Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani. Cele o sută de ture le-a terminat la jumătatea lunii, fiind salutat de garda de onoare. La acel moment strânsese 12 milioane de dolari. Donaţiile au continuat să vină, iar în prezent au depăşit 29 de milioane de lire sterline.

Tom Moore a reprimit o distincţie Defence Medal, pentru că a luptat în Al Doilea Război Mondial, înlocuind-o astfel pe cea pe care a pierdut-o, iar poşta regală britanică a transmis că va vopsi o cutie poştală din apropierea casei lui în albastrul NHS.

Căpitanul Tom a devenit o vedetă la nivel mondial de la lansarea campaniei de strângere de fonduri. O școală din Bedfordshire, unde este elev nepotul Căpitanului Tom, Benjie Ingram-Moore, a fost inundată cu peste 125000 de felicitări de pe întreg globul cu ocazia zilei sa de naștere și nume celebre, printre care Prințul William și soția sa Kate, dubla campioană olimpică la atletism, Kelly Holmes și căpitanul echipei de fotbal al Angliei, Harry Kane, s-au numărat printre cei care i-au trimit felicitări.