Coronavirus, Ungaria: Şcolile vor rămâne închise până la sfârşitul lunii mai

0
317

Şcolile din Ungaria vor rămâne închise până la sfârşitul lunii mai şi evenimentele cu peste 500 participanţi nu vor putea avea loc până pe 15 august, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, relatează Reuters.

Premierul Ungariei Viktor Orban a anunţat miercuri seara că, în afara capitalei Budapesta, unele restricţii impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare, când magazine şi terase vor putea să se redeschidă fără limite de program.

Restricţiile existente vor continua însă în capitală, care a raportat cele mai multe cazuri de infecţii şi decese legate de noul coronavirus.

Gulyas a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că examenele de absolvire scrise vor fi susţinute la nivel naţional începând de luni pentru zeci de mii de elevi de gimnaziu, cu respectarea măsurilor de siguranţă.

“Cu maximum 10 elevi într-o sală, păstrând o distanţă sigură, cu cel mai mic risc posibil, examenele pot fi susţinute… aşa cum este în interesul tuturor ca studenţii să-şi poată continua studiile (la universităţi)”, a mai spus Gulyas.

Ungaria a raportat joi 312 de decese dintr-un total de 2.775 de cazuri de COVID-19. (Agerpres)