Spitalul Regional de Urgență Cluj, în licitație pentru serviciile de proiectare

0
484

Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație restrânsă pentru achiziția serviciilor de proiectare a Spitalului de Urgență din Cluj. Pentru spitalul de Urgență Craiova urmează să fie lansată licitația pentru elaborarea proiectului tehnic.

“După cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iași pentru care am lansat oficial procedura de achiziție a serviciilor de proiectare. Câștigătorul desemnat, are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitație și construcția efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Reprezentanții Ministerului Sănătății pregătesc și procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al Spitalului Regional Craiova și procedura de achiziție publică de servicii pentru verificarea tehnică a proiectului tehnic de execuție al Spitalului Regional Iași.

Cele 3 spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți. Spitalul Regional Iaşi va avea 850 paturi, cel din Cluj 849 paturi, iar cel din Craiova 807, la acestea adăugându-se centrele ambulatorii integrate.

 

ANA MARIA PETOLESCU