Reţinut pentru furt calificat şi înşelăciune

0
437

Un bărbat dintr-o localitate din Argeş care a înşelat mai mulţi doljeni, de la unul dintre ei reuşind, în plus să fure şi 5.000 de lei, a fost reţinut, miercuri, de poliţiştii din Segarcea, fiind introdus în arest.

Miercuri, în jurul orei 10.30, poliţiştii din Giurgiţa au fost sesizaţi de un bărbat din localitate, în vârstă de 76 de ani, că în dimineaţa respectivă a fost înşelat de două persoane pe care nu le cunoştea, un bărbat şi o femeie. Cei doi, simulând că vorbesc la telefon cu un nepot al părţii vătămate, l-au determinat să plătească suma de 2.000 lei pentru o tablă din cupru, după care au plecat cu un autoturism marca Opel. Au fost alertate Posturile de Poliţie învecinate, iar în urma investigaţiilor efectuate împreună cu echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Segarcea a fost identificat şi oprit în trafic autoturismul respectiv, în care se aflau Felix Ghiţă, de 37 de ani, din comuna Bradu, judeţul Argeş şi Ileana Mihai, de 36 de ani, din comuna Buzescu, judeţul Teleorman.

Din extinderea cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că cei doi, prin aceeaşi metodă, marţi, 15 martie a.c., dar şi în luna octombrie 2010, au determinat alte două persoane din localităţile Ţuglui şi Goicea să plătească sumele de 1.500 lei, respectiv 1.000 lei în schimbul cărora s-au ales cu câte un cazan din cupru. În plus, din locuinţa uneia dintre părţile vătămate Felix Ghiţă a furat şi 5.000 lei. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Felix Ghiţă a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, furt calificat şi înşelăciune, urmând să fie prezentat Judecătoriei Segarcea cu propunere de arestare preventivă.