Nu mai are avocaţi! Recursul lui Bercea Mondial, amânat pentru astăzi

0
70

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au dispus, ieri, amânarea judecării recursului declarat de Sandu Anghel zis Bercea Mondial, împotriva deciziei Tribunalului Olt de a prelungi măsura arestării preventive. Hotărârea a fost luată ca urmare a cererilor de amânare depuse de avocaţi, dar şi de Bercea, care vrea acum apărători de la Bucureşti. Recursul se judecă însă astăzi, la ora 13.00.

Ieri, de la ora 13.30, magistraţii Curţii de Apel Craiova ar fi trebuit să judece recursul declarat de Bercea Mondial împotriva deciziei Tribunalului Olt prin care s-a dispus prelungirea arestării preventive cu încă 30 de zile. Numai că, după ce a apărut în instanţă, atât la Olt cât şi în Craiova, apărat de câte şase avocaţi, cel puţin, ieri, la Curtea de Apel Craiova, Sandu Anghel zis Bercea Mondial a depus o cerere de amânare, pe motiv că vrea să-şi angajeze alţi apărători, din cadrul Baroului Bucureşti. În plus, la dosar mai erau depuse deja două cereri de amânare, una din partea avocatului Nedelcu – care avea ore la facultate – şi alta din partea avocatului Cristescu – care a fost nevoit să plece la Cluj. Astfel că, Bercea a apărut ieri fără nici unul dintre apărătorii săi, sperând la o amânare. Însă preşedintele completului de judecată, judecătorul Gheorghe Vintilă, a întrebat câţi avocaţi au fost prezenţi la Tribunalul Olt, când s-a dispus prelungirea arestării preventive, a aflat că au fost şase şi a cerut să se ia legătura cu toţi, să fie anunţaţi că recursul se judecă astăzi, la ora 13.00. În plus, urmează să fie anunţat şi Baroul Dolj, astfel că, dacă nici unul dintre avocaţii angajaţi de el nu-şi face apariţia, Bercea Mondial ar putea fi apărat astăzi de un avocat din oficiu.

Reamintim că Sandu Anghel a fost arestat preventiv pe 20 februarie 2011, după ce şi-a înjunghiat un nepot într-un bar din oraşul Drăgăneşti-Olt. El este cercetat pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.