Consiliul Judeţean Dolj va rezilia contractul cu firmele care distribuie laptele şi cornul în şcoli

0
357

Consiliul Judeţean se ocupă de mulţi ani de programul “Laptele şi cornul”, care a fost realizat şi anul acesta cu foarte multe greutăţi, dacă ne referim numai la documentaţia stufoasă care trebuie să fie parcursă. Aşa cum scriam şi ieri în cotidianul nostru, în articolul «Directorii unor şcoli din Dolj se plâng că primesc produse alterate în cadrul programului “Lapte şi cornul”», licitaţia a fost câştigată pe cele trei sectoare ale Doljului de o asociere de firme – Vel Pitar şi SC DINCUDANA SRL din Piteşti. După nici măcar o lună de la începerea derulării acestui contract, au apărut unele semnale că activitatea nu se desfăşoară în cele mai bune condiţii.

Consiliul Judeţean Dolj i-a atenţionat pe cei care derulau programul “Laptele şi cornul” cu privire la livrea de produse alterate şcolilor din judeţul Dolj, sperând că vor rezolva această problemă, însă lucrurile au continuat de aceeaşi manieră. Aşa că au fost chemaţi la Consiliul Judeţean Dolj şi a fost întocmit un proces-verbal în care au fost semnalate toate neregulile. Pentru că cele două societăţi distribuitoare nu au înţeles că trebuie să respecte clauzele contractuale, Consiliul Judeţean Dolj a decis să rezilieze contractul cu acestea.

“La acel moment ni s-a părut că au înţeles despre ce este vorba, dar reclamaţiile au venit în continuare din partea şcolilor. În acest moment noi nu mai avem ce să aşteptăm. Reziliem contractul, profitând şi de vacanţa elevilor şi le-o spunem cu toată fermitatea, pentru că am văzut lucruri absolut terifiante care s-au petrecut în alte judeţe, unde elevii s-au îmbolnăvit din cauza produsele lactate expirate. Ne întrebăm, dacă aceste nereguli s-au produs în timpul sezonului rece, ce se va întâmpla la vară? Ne luăm această măsură de siguranţă… Reziliem cu toată convingerea acest contract, chiar dacă vom fi nevoiţi să stăm o perioadă mai îndelungată până vom face o nouă licitaţie, care e posibil să se petreacă în luna martie”, a declarat Ion Prioteasa.

65.000 de elevi şi copii de grădiniţă beneficiază de acest program, peste 100 de miliarde au fost puse la bătaie pentru acest program şi până acum s-au cheltui 9 miliarde lei vechi. Peste 90% din program rămâne să se deruleze, iar un lucru este cert: din acest moment Consiliul Judeţean Dolj trece la faza de reziliere a contractului.