Concurs naţional de traducere dedicat Zilei Latinității

0
660
La iniţiativa Departamentului de Limbi romanice şi clasice şi a Centrului de cercetare „Diversitate lingvistică şi practici discursive identitare (PraxLingua)”, Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova organizează ediţia a III-a a Concursului naţional de traducere între limbile romanice (franceză, italiană, română, spaniolă) şi latină, dedicat Zilei Latinităţii, sărbătorită în data de 15 mai. Participanţi sunt 25 de studenţi de la Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Universitatea din Craiova. Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc miercuri, 15 mai 2019, ora 9.00, iar premiile vor fi decernate a doua zi.
Concursul este susţinut financiar de Ministerul Educaţiei Naţionale şi este organizat în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti, Institutul Italian de Cultură din Bucureşti şi Institutul Cervantes din Bucureşti. Competiţia are două secţiuni: traducerea unui text de critică literară din limba română în două din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi; traducerea unui text din limba latină în limba română şi în una din limbile franceză, italiană, spaniolă, la nivel B1-B2, pe baza opţiunilor manifestate de concurenţi.
Ceremonia de deschidere oficială a concursului va avea loc miercuri, 15 mai 2019, ora 9.00, în sala 336 a clădirii centrale a Universităţii din Craiova. Vor interveni conf. univ. dr. hab. Mihaela Popescu – prodecan al Facultăţii de Litere, conf. univ. dr. Daniela Dincă – directorul Departamentului de Limbi romanice şi clasice, prof. univ. dr. Elena Pîrvu – coordonatorul proiectului. Premiile vor fi acordate în cadrul unei festivităţi anunţate pentru joi, 16 mai 2019, ora 9.00, în sala 444, în prezenţa prof. univ. dr. Nicu Panea – prorector al Universităţii din Craiova, conf. univ. dr. Anamaria Magdalena Preda – decanul Facultăţii de Litere, conf. univ. dr. Mihaela Popescu, conf. univ. dr. Daniela Dincă şi prof. univ. dr. Elena Pîrvu.