ALDE şi-a lansat candidaţii pentru europarlamentare

0
188
ALDE şi-a lansat la Craiova, la finele acestei săptămâni, candidaţii pentru alegerile europarlamentare, în prezenţa a peste 2000 de membri şi simpatizanţi. Evenimentul a avut loc la Centrul Multifuncţional şi s-a dorit a fi un imbold dat activului de partid pentru ziua de 26 mai a.c. Au rostit discursuri preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu şi nu în ultimul rând, candidaţii pentru europarlamentare: Norica Nicolai şi Andrei Gerea.
Oficiile de gazdă le-au făcut Anişoara Stănculescu, preşedinta organizaţiei de femei a ALDE Dolj şi deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj. “Dacă fiecare din cei prezenţi în sală va reuşi să aducă la vot 100 de persoane şi să-i convingă să voteze ALDE, faceţi un calcul şi veţi vedea ceea ce înseamnă asta. Ar fi extraordinar. Dar eu cred că ar fi foarte bine, ca fiecare din cei prezeţi în sală să aducă la vot, nu 100, ci doar 50 şi aşa ar fi ceva extraordinar”, a explicat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj.
Tăriceanu a vizitat şi fabrica lui Popeci
Reprezentanţii ALDE Dolj i-au pregătit vizita preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta vizitând dimineaţa fabrica PUG SA, unde a purtat discuţii cu industriaşul Constantin Popesci, despre economia judeţului Dolj şi nevoile mediului de afaceri din această zonă. Ulterior, colegii de la ALDE Dolj, i-au făcut o primire ca la carte, vicepreşedintelui Senatului, o primire tradiţional oltenească. Acesta a fost primit cu turtă oltenească şi cu tradiţionalul zaibăr. După ce a gustat din vinul de la Băileşti, vicepreşedintele Senatului a spus că este foarte bun. Apoi a fost primit în aplauze şi s-a strigat : “Tăriceanu, preşedinte !!”. Acesta a venit însoţit  de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu şi ministrul Andrei Gerea. “Dacă o să duc acasă, o să mă întrebe nevastă-mea cum a fost şi eu o să-i spun că veniră oltenii toţi. Le mulţumesc colegilor de pe scenă, care reprezintă conducerile organizaţiilor judeţene, mulţumesc oamenilor din sală, care reprezintă prieteni mai noi sau mai vechi. Văd în sală pe colegul de la Vâlcea care a avut de îndurat abuzurile din România. Ca el probabil sunt şi alţii, dar, prezenţa lui aici, în sală, pe mine mă inspiră, pentru că îmi dau seama că trebuie să depăşim toate greutăţile cu care ne confruntăm, ca să ne atingem scopul…”, a spus preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.
Norica Nicolai: Respect pentru valorile liberale
Europarlamentarul Norica Nicolai, prezentă de asemenea la Craiova, la evenimentul de lansare a candidaţiilor ALDE pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a.c, s-a arătat optimistă vizavi de rezultat şi a spus că este o imensă bucurie să se afle, la Craiova, în inima Olteniei. “Venind pe drum spre dumneavoastră, mă uitam ce minunată ţară avem, cât de verzi sunt câmpurile noastre şi că este în casa fiecăruia mai multă bucurie. În această coaliţie de guvernare, această bucurie depinde foarte mult de partidul pe care-l reprezentanţi. De la înfiinţarea noastră şi până astăzi, pentru fiecare dintre noi, România are prioritate. Are prioritate pentru că este ţara europeană în care ne-am născut, este ţara europeană pe care o iubim şi dacă pentru fiecare din noi, România are prioritate, atunci, prioritatea noastră este Europa. Suntem altfel de oameni. Suntem oameni care au crescut cu respectul valorilor. Respect pentru valorile liberale”, a precizat Norica Nicolai.