Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au primit de la conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) dispoziţia de a verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală, dar şi unităţile de alimentaţie publică. În această acţiune sunt implicaţii medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, precum şi al Circumscriptiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi al Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale. De asemenea, ANSVSA a stabilit şi organizarea unui serviciu de permanenţă, ceea ce presupune afişarea unui program de lucru, persoanele responsabile şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare. De altfel, în laboratorul DSVSA Dolj se poate efectua examinarea tricineloscopică a probelor de carne. Reprezentanţii autorităţii judeţene în domeniu amintesc că este interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public în alte locuri sau spaţii decât cele autorizate sanitar veterinar, precum şi comercializarea produselor de origine animală în alte locuri decât cele autorizate sau înregistrate sanitar veterinar.