În comuna Brădeşti au continuat investiţiile şi în ultimul trimestru al anului 2011. După ce au fost introduse conducta de gaze, apa şi canalizarea în localitate, a venit rândul asfaltării unor uliţe. Investiţia făcută din fonduri de la bugetul local era mai mult decât necesară. Valoarea totală a lucrărilor, în urma licitaţiei publice, a fost de 962.047 de lei, fără TVA.
Într-o perioadă grea, în care lipsa fondurilor este cuvântul la ordinea zilei, primarul Ionel Răcăreanu şi echipa de la Primăria Brădeşti, pe care o conduce, s-au încăpăţânat să realizeze cât mai multe obiective. Au început cu pietruirea unor străzi, au introdus gaze, apă şi canalizare, pentru ca în ultima parte a acestui an să asfalteze câteva străzi, pentru a asigura accesul la DN6 şi pentru a uşura puţin viaţa oamenilor din localitate.
„Dacă stai cu mâinile în sân şi spui toată ziua că nu sunt bani, este clar că nu vei realiza nimic. Noi ne-am zbătut şi cu fonduri guvernamentale, de la Consiliul Judeţean Dolj sau din bugetul propriu am realizat câte ceva. În noiembrie am reuşit să asfaltăm trei străzi (strada Primarului, Aleea Pârligeni şi Aleea Dispensarului), care asigură accesul la DN 6. Aceste străzi înainte erau pietruite cu balast de 10-12 cm. Consider că prin modernizarea sistemului rutier şi asigurarea scurgerii apelor pluviale se asigură o viteză de circulaţie normală, cu consum minim de carburanţi, şi se evită accentuarea degradării patului drumului şi a dotării existente prin infiltrarea în corpul drumului a apelor pluviale, care creează posibilitatea unor degradări nedorite”, a declarat Ionel Răcăreanu, primarul comunei Brădeşti.
Planul de dezvoltare generală al comunei, stabilit prin PUG
Este evident pentru oricine că îmbunătăţirea viabilităţii străzilor asfaltate se impune ca o necesitate pentru creşterea confortului şi siguranţei în exploatare, reducerea consumului de carburanţi şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, contribuind în acelaşi timp la desfăşurarea în condiţii optime de timp şi trafic a mijloacelor de transport în comun şi a transportului şcolar în zonă. „Oamenii trebuie să înţeleagă că alegerea străzilor pentru asfaltare a fost determinate de câteva considerente importante, cum ar fi înscrierea în programul de dezvoltare a reţelei de drumuri locale şi de îmbunătăţire a stării lor de viabilitate prin modernizarea şi reabilitarea drumurilor, cu prioritate a celor care asigură legătura în interiorul localităţilor, cât şi a celor cu racord la drumurile cu clasificaţie superioară; înscrierea în planul de dezvoltare generală a comunei stabilite prin PUG, în care toate drumurile stradale sunt incluse într-un program de modernizare şi reabilitare având în vedere, pe de o parte, starea de viabilitate necorespunzătoare, iar pe de altă parte importanţa economică şi socială a acestor drumuri”, a mai declarat Ionel Răcăreanu.
„Pe om îl păcăleşti o dată, de două ori, dar a treia oară cu siguranţă te penalizează”
Valoarea totală a investiţiei, în urma licitaţiei publice, a fost de 962.047 de lei, fără TVA, din bugetul propriu. „Sunt de părere că fiecare dintre noi putem să facem mai mult pentru localitatea în care trăim şi mai bine. Suntem în aceste funcţii pentru că oamenii ne-au ales să îi reprezentăm, de aceea cred că alături de Consiliul Local şi aparatul executiv suntem obligaţi să contribuim la ridicarea situaţiei economice şi sociale a comunităţii locale. Cei care nu înţeleg acest lucru mai devreme sau mai târziu vor ieşi din sistem. Pe om îl păcăleşti o dată, de două ori, dar a treia oară cu siguranţă te penalizează”, a spus Ionel Răcăreanu.
Listă cu priorităţi
Din momentul în care a câştigat alegerile locale, în 2008, Ionel Răcăreanu şi-a făcut o listă de priorităţi şi a încercat pas cu pas să le rezolve. A început cu învăţământul, apreciind că acest domeniu „ar trebui să fie una dintre priorităţile principale ale administraţiei locale”. A reuşit să împrejmuiască cu gard şcolile din Răcarii de Jos, Tatomireşti şi Brădeştii Bătrâni. La Şcoala „Ioan Grecescu” a demarat construcţia unei baze sportive multifuncţionale. Proiectul a primit finanţare de la Guvern, dar, din lipsa fondurilor, lucrările au stagnat. La solicitările medicilor de familie a efectuat o serie de lucrări la dispensar din Brădeşti. „La cabinetele medicale a trebuit să introducem apă curentă şi să facem unele reparaţii la acoperişul clădirii. În 2010, Consiliul Local Brădeşti a aprobat introducerea pe lista obiectivelor de investiţii a lucrării de împrejmuire a dispensarului uman, întrucât gardul era în stare avansată de degradare”, a mai spus Răcăreanu.
„Realizarea acestor proiecte a însemnat multă muncă”
Primăria Brădeşti avea mari probleme cu fondul funciar, iar în primul an de mandat Ionel Răcăreanu a trebuit să organizez şi să mobilizez salariaţii din cadrul compartimentului agricol, astfel încât cetăţenii să primească lămuriri şi rezolvări la toate problemele pe care le aveau, susţinând şi punând în practică, în acelaşi timp, întocmirea în cadrul Primăriei a documentaţiei pentru obţinerea subvenţiei agricole. A rezolvat problema iluminatului public şi a înfiinţat Serviciului public de salubritate. După toate acestea, aşa cum spuneam, a introdus reţeaua de gaze naturale, apa şi canalizarea. „Realizarea acestor proiecte a însemnat multă muncă şi devotament din partea întregului aparat al Primăriei Brădeşti. Le mulţumesc tuturor pentru că au înţeles că trebuie să muncim, câteodată şi peste program, pentru a lăsa ceva în urma noastră. Mai sunt multe proiecte de realizat şi sunt convins că împreună le vom pune în practică”, a conchis Ionel Răcăreanu.
ASTA MERITA SA FIE VOTAT CA PRIMAR ,NU CEL DE LA MALU MARE CARE ISI BAGA BANI IN BUZUNAR SI LUMEA MERGE LA BUDA IN FUNDUL CURTI. BRAVO.
ACEST PRIMAR ESTE UN EXEMPLU PENRTU ALTI CARE SANT IN VECINATATEA ORASULUI CRAIOVA,CEL PUTIN PT PRIMARUL COMUNEI MALU MARE CAARE ESTE UN ESCROC.
Iar Str. Drumul Ungurenilor din CRAIOVA NU ARE CANALIZARE, NICI ASFALT. Ce zice primarul solomon de acest fapt ?????????????????
Comments are closed.