„Licean pentru o zi, în an centenar”, la Colegiul „Ştefan Odobleja”

0
440

În această săptămână, se desfăşoară, la Craiova, cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Naţional al Şanselor Tale , una dedicată educaţiei permanente, în care sunt promovate , prin diverse manifestări, educaţia formală, cea clasică, şi non-formală. Colegiul „Ştefan Odobleja” a organizat, ieri, o astfel de manifestare, desfăşurată sub egida Primăriei şi a Consiliului Local Municipal Craiova, prin organizarea Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Au fost prezenţi peste 100 de elevi din mai multe şcoli gimnaziale din judeţ.

Colegiul „Ştefan Odobleja” din Craiova a organizat, ieri, o amplă acţiune, sub titulatura „Licean pentru o zi, în an centenar”, la care au fost prezenţi peste 100 de elevi din şcoli gimnaziale, care au putut observa ceea ce înseamnă învăţământul liceal.  „Ne bucurăm să vedem, astăzi, aici. Atâţia elevi de la mai multe şcoli, care iau pulsul , de pe acum, al vieţii de licean. Ne prezentăm, în faţa lor cu o ofertă foarte bună, şi sperăm ca mulţi dintre cei prezenţi să ne fie elevi, în anul şcolar viitor. Am lângă mine pe cei doi directori adjuncţi, prof.  Ileana Dogaru şi Carmen Marcu, împreună reuşind o astfel de acţiune. Avem copii deştepţi şi cadre didactice profesioniste, de aceea sloganul este „O şcoală pentru viitorul tău”. Avem o unitate de învăţământ la standarde europene, pe toate palierele: teoretic, tehnologic şi profesional”, a precizat prof.  Teodora Badea, director al Colegiului „Ştefan Odobleja”.

Şapte Şcoli Gimnaziale şi-au trimis elevii la „Odobleja”

Manifestarea de ieri a fost una care a pus în valoare percepţia despre educaţie a celor de la „Odobleja”, foarte mulţi elevi, din ciclul gimnazial, venind să vadă ce ar putea găsi, dacă aleg să urmeze cursurile acestei instituţii de învăţământ. După discursul de deschidere, elevii au prezentat percepţia lor asupra procesului educaţional din şcoală, au prezentat şi un scurt moment artistic, după care oaspeţii au vizitat şcoala, cu tot ceea ce înseamnă ea, trecând prin săli de curs, laboratoare şi alte incinte destinate procesului de învăţământ. „Avem, astăzi, oaspeţi de la mai multe unităţi de învăţământ preuniversitar. Este vorba de şase Şcoli Gimnaziale din Craiova – „Elena Farago”, „Nicolae Bălcescu”, „Alexandru Macedonski”, „Mihai Viteazul”, „Nicolae Romanescu”, „Decebal” – şi una din judeţ, este vorba de comuna Murgaşi. Ne dorim să le arătăm oferta noastră şi suntem convinşi că mulţi dintre ei vor veni, în anul următor, să înveţe aici”, a spus prof.  Monica Ceucă Diaconescu, coordonator Proiecte şi Programe Educative la „Ştefan Odobleja”.