Craiovenii sunt așteptați în Parcul Romanescu, la Crosul Olteniei

0
292

O cursă de alergare în aer liber, la finalul căreia toți participanții vor fi răsplătiți cu medalii și multe premii. Cu toate aceste ingrediente, Crosul Olteniei este o ofertă tentantă pentru craiovenii care sunt așteptați să vină într-un număr cât mai mare în Parcul Romanescu, cu atât mai mult cu cât se anunță vreme excelentă pentru mișcare, chiar și într-un ritm care nu necesită foarte mult antrenament.

„Crosul Olteniei” ia startul în acest week-end, mai exact duminică dimineața, când toți doritorii de mișcare și, deopotrivă, de multă distracție sunt așteptați în Parcul Romanescu. „Ne dorim ca acest cros să continue sub această denumire, fiindcă până acum, așa cum probabil cunoscătorii știu, s-a numit Crosul Primăverii. Sperăm ca sunt această nouă titulatură, competiția să aibă același succes”, a declarat, ieri, în conferința de prezentare a evenimentului, Marius Toma, directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Dolj, principalul organizator al competiției, alături de Primăria și Consiliul Local Craiova și Agenția Județeană de Atletism.

Acest cros trebuia să se desfășoare în cadrul programului dedicat Zilei Olteniei, dar vremea nu a permis acest lucru. Administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, care este și președintele Agenției Județene de Atletism, a precizat că viitoarele ediții se vor organiza în jurul dateei care marchează Ziua Olteniei – 21 martie, urmând să fie aleasă o zi în care vremea va permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber. „Va fi un eveniment foarte frumos, datorită experienței pe care o au deja organizatorii, și mă refer aici la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, dar și datorită premiilor pe care le oferă sponsorii, care au dorit să vină într-un număr mare alături de noi”, a declarat Sorin Manda. Prezentă la conferința de lansare a competiției, cunoscuta atletă Claudia Ştef şi-a manifestat bucuria faţă de organizarea unei astfel de întreceri sportive care implică şi participarea copiilor alături de părinţi.

Cele patru curse pornesc la start de la ora 10.30

Înregistrarea pentru toate cursele se poate face online pe site-urile competiției: www.djst.ro / www.facebook.com/djstdolj în perioada 1- 13.04.2018 sau prin înscriere la fața locului la data desfășurării competiției. Cu ocazia înscrierii, fiecare participant va primi și numărul cu care va evolua în concurs.

Crosul Olteniei se adresează tuturor categoriilor de vârste, chiar și mămicilor care pot participa alături de copilașii lor, pe care îi pot purta în cărucioare. Cursa care li se potrivește acestora este Cursa Family, presupune o echipă formată din cel puțin un minor cu vârsta sub 5 ani, însoțit de unul dintre părinții săi. Traseul va avea o lungime de aproximativ 700 m, distanță care se poate parcurge în alergare sau mers, grupat în familie. Organizatorii oferă fiecarei familii participante diplomă de participare, iar fiecare copil va primi o medalie de competitor.

Copiii cu vârste între 5 și 10 anișori se pot înscrie în Cursa Copiilor. Aceștia participă în concurs doar cu acordul părinților, care trebuie să semneze o declarație de responsabilitate înainte de intrarea în concurs. Traseul celor mici va avea aproximativ 700 de metri, va fi marcat, iar copiii vor fi supravegheați îndeaproape de voluntari care vor alerga împreună cu aceștia și vor încerca să prevină accidentele nedorite.

Cursa FUN este destinată copiilor cu vârsta de peste 10 ani. În cazul acestora, distanța de parcurs va fi dublă, de 1,6 km, iar startul și finish-ul vor avea loc în zona Foișorului. Toți participanții cu vârste peste 16 ani se pot înscrie în Cursa PRO, care va avea o lungime de 7,2 km – două ture de parc.