Alb-albaştrii sub lupă / Inspiraţia „băncii” şi „nebunia” Piticului

0
1273

Alegerile lui Mangia pentru finalul de meci, Băluţă şi Mateiu, şi evoluţia lui Mitriţă, au fost decisive pentru victoria cu Astra

Mitrovic – Nu a avut prea mult de lucru, dar a intervenit destul de bine în două faze, la acţiunea lui Matei din finalul primei părţi şi când a respins la cornerul din prelungiri, deşi putea fi penalizat în cazul în care Culda ar fi prins poarta.

Popa – Slab. Nu a avut o seară bună, a ezitat mereu pe construcţie, n-a avut tupeu să urce, să învăluie, probabil i-a fost teamă că nu poate controla mingea pe acel teren. Cea mai mare ocazie a Astrei i-a aparţinut practic lui Popa. Mai întâi a pasat la adversar, apoi a preluat mingea chiar pentru Laurenţiu Matei, care l-a întors apoi pe toate feţele, dar Tiago a venit excelent la dublaj. Poate că Gardoş va apărea chiar în locul lui Popa, dar atunci trebuie să joace Burlacu în atac, ca jucător under 21.

Kelic – Nu i-a dat până acum prilejul lui Gardoş să debuteze. Cu Kelic pe teren, Craiova nu a primit gol în 2018. Croatul a lipsit în Ştefan cel Mare, fiind suspendat, iar în meciul cu Timişoara a fost schimbat la pauză. A încasat un galben pentru un fault făcut bine departe de poartă. Evoluţie bună şi cu Astra. Din păcate, de multe ori sare în contratimp cu atacantul advers, pe degajările din apărarea adversă.

Tiago Ferreira – Se află într-o pasă bună, este foarte determinat, nu greşeşte şi este cel mai rapid dintre cei 3 stoperi, fapt dovedit şi la faza în care l-a dublat pe Popa, care fusese buimăcit de Matei.

Martic – Deşi nu mai este la nivelul de anul trecut, nici nu se poate spune că ar trebui trecut pe bancă. A avut o centrare bună, în prima repriză. De câteva ori a fost prins în faţa mingii. Lansat excelent de Mitriţă, trebuia să-i centreze cu două secunde mai devreme lui Gustavo, în prima parte, în schimb a mai făcut o preluare şi pasa a fost interceptată de stoperii adverşi, care s-au repliat. A lăsat bine cu călcâiul mingea pe direcţia de alergare a lui Băluţă, la faza golului.

Zlatinski – Cel mai slab jucător al Craiovei în acest meci. A avut două servicii bune, pentru Mitriţă, când l-a servit pentru  şutul de la 18 metri, şi pentru Băluţă, la prima bară. În rest, bulgarul a fost modest, a continuat practic repriza a doua din Cupă, când a fost la fel de neinspirat. A greşit multe pase şi nu a mai avut travaliul care-l caracterizează, a jucat la alibi.

Andre Santos – A impresionat la debut, chiar dacă înainte de a se accidenta dădea semne de oboseală. Preia şi protejează bine, se întoarce uşor către poarta adversă, are pasa la el, atât scurtă, cât şi lungă, verticalizează cu uşurinţă şi se descurcă şi pe apărare, „strânge” bine pe tranziţia negativă. Pare un transfer reuşit, spre deosebire de Bic.

Briceag – Mai bun ca în alte meciuri, poate şi pentru că n-a mai făcut parte din tripleta defensivă, ci a fost folosit în bandă. Suficient de agresiv în apărare, a urcat permanent, dar are o problemă cu centrările, le cam trimite în primul adversar. I-a ieşit totuşi una, în prima repriză, pentru Bărbuţ, care i-a pasat lui Gustavo.

Gustavo – Destul de discret. N-a avut şansa unui assist de la Martic, apoi a reluat pe spate recentrarea lui Bărbuţ, dar peste poartă, într-o situaţie în care un dreptaci avea mai multe şanse. Probabil îi va veni şi lui rândul în curând să stea pe bancă.

Mitriţă – Probabil că a fost jucătorul meciului şi nu numai datorită golului marcat, la care are meritul de a se fi aflat în careul mic. A iniţiat multe acţiuni de atac, coborând să preia mingea, deşi aceasta, aşa cum spunea şi el, îi sărea la gât din brazdele de teren. N-a fost într-o seară de graţie la loviturile libere. Pe prima a executat-o pe colţul portarului, iar Iliev a blocat, apoi a tras peste poartă, iar ultima s-a oprit în zid. A ţinut cam mult de minge la prima acţiune din repriza a doua, ieşind cu mingea în aut, deşi putea centra pe 6 metri. Apoi a avut o situaţie bună de şut, la mingea aşezată de Zlatinski, însă a tras pe direcţia lui Iliev.

Bărbuţ – Nu a profitat de şansa de a juca titular, n-a făcut un meci prea bun, nici terenul nu s-a pliat pe calităţile lui.

Băluţă – A intrat destul de bine, chiar dacă a ratat o mare ocazie, la centrarea lui Zlatinski. I-a pasat lui Martic pentru şutul scos din faţa porţii, a iniţiat faza golului. Căpitanul a fost oprit aiurea de Alexandru Tudor în faza în care-l deposedase regulamentar pe Bejan, care era ultimul apărător. Două pase-devieri cu exteriorul i-au ieşit de această dată lui Băluţă, una la centru, alta la şutul lui Martic.

Burlacu – Nu s-a remarcat cu nimic.

Mateiu – La două minute după intrare, s-a infiltrat excelent pe dreapta şi a centrat printre picioarele unui adversar pentru golul lui Mitriţă. A fost odihnit în acest meci, dar s-a văzut lipsa sa.