Ambasadorul Africii de Sud, la Universitatea din Craiova

0
514

În contextul vizitei la Craiova, Excelenţa Sa, Ambasadorul Africii de Sud în România, Jabu Mbalula, şi domnul Bethwell Tiba, însărcinat cu Afaceri şi Secretar I al Ambasadei Republicii Africa de Sud în România, au avut pe 12 februarie 2018 o întâlnire și cu conducerea Universității din Craiova. Scopul întâlnirii a fost stabilirea unor parteneriate educaţionale, cu precădere în domeniile agricultură, inginerie şi medicină, „pentru că acestea au o mare căutare printre studenţii din Africa de Sud”, după cum ne-a spus Excelenţa Sa. „Conducerea Universităţii din Craiova ne-a prezentat astăzi modul concret în care studenții de aici capătă acele competenţe de care noi avem nevoie pentru a ne dezvolta economia”, a adăugat acesta.

Delegaţia a fost primită de prof. univ. dr. Radu Constantinescu, prorector Cercetare ştiinţifică şi relaţii cu mediul socio-economic, şi de prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu, director INCESA. „Cred că sunteţi în locul potrivit, pentru că Universitatea noastră este foarte deschisă în relaţia cu alte ţări. Avem experienţă îndelungată în organizarea de studii pentru tineri africani, chiar dacă aceștia nu au provenit direct din Africa de Sud. În acest moment, avem în special studenţi din zonele francofone, din țări precum Benin, Maroc sau Algeria. De altfel, în țările din zona Magreb am participat la acțiuni speciale de promovare a programelor noastre de studii. Deci, un prim pas în atragerea de studenți din Africa de Sud ar fi organizarea unor activități de prezentare a ofertei noastre educaționale, dar și a altor universităţi din România”, a spus prof. univ. dr. Radu Constantinescu.

Referitor la oferta educațională, prof. univ. dr. Leonardo-Geo Mănescu a subliniat că Universitatea din Craiova este una dintre universitățile mari din România, unde se formează specialişti în domenii diverse precum: inginerie, economie, drept, matematică, ştiințele naturii, agronomie, comunicare, filologie.

Vizita exploratorie a fost o primă discuţie benefică pentru ambele părţi. Există foarte multe posibilităţi de colaborare și urmează să fie finalizate acorduri concrete în acest sens.

TEODORA ARGINT  (studentă, Jurnalism)