Dragnea propune congres extraordinar al PSD în martie

0
131
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv PSD, că va propune convocarea unui congres extraordinar în martie, dorind redefinirea şi relansarea programului de guvernare. Dragnea a precizat că va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte PSD.

Voi propune în CEx convocarea unui Congres extraordinar. Asistăm de o perioadă bună de timp la dezbateri în societatea românească care este plină de turbulenţe, dezbateri în domeniul justiţiei, fiscalităţii, educaţiei şi PSD trebuie să aibă o poziţie bine definită. Vreau să redefinim şi să relansăm programul de guvernare. Vreau să eliberăm societatea românească de presiuni nedemocratice şi ilegitime. Vreau să angajăm PSD în cel mai ambiţios program de dezvoltare din istoria României”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă în cadrul congresului va cere un vot de reconfirmare ca preşedinte al partidului, Dragnea a răspuns: “Categoric da”. “Azi definim o comisie de organizare a congresului, dacă e cazul, şi o comisie pentru modificarea statutului. Principalul motiv pentru care vreau să fac acest Congres este că este cadrul cel mai bun ca şi cei care au făcut şi transmis scrisori să vină să le dezvolte”, a completat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea: În CExN vor fi propuneri privind încetarea activităţii unor secretari de stat

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, ieri, înaintea CExN al PSD, că în cadrul şedinţei se vor face propuneri privind încetarea activităţii unor secretari de stat, în urma evaluării prezentate în acest for. „Azi vom avea o evaluare a activităţii secretarilor de stat şi propuneri pentru ca activitatea unora dintre ei să înceteze”, a spus Dragnea, înaintea şedinţei.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a precizat că deciziile în privinţa secretarilor de stat vor fi luate în urma prezentării analizei în CExN. „O să vedem care este analiza, ce aduce nou această analiză. Luăm o decizie şi după o să vă comunic. Tocmai acum vrem această analiză să vedem dacă sunt disfuncţionalităţi, care sunt, care sunt motivele şi vom comunica mai multe după şedinţă”, a spus Dăncilă.

Am venit cu promisiunea să respect programul de guvernare şi voi fi atentă la implementarea fiecărui punct din programul de guvernare. Cred că trebuie să-l ducem mai departe, fiecare ministru să-şi urmărească obiectivele pe care le are în programul de guvernare, pentru că suntem o echipă şi trebuie ca pe fiecare minister în parte să avem îndeplinite punctele”, a adăugat Dăncilă.