Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova: Ofertă generoasă, concurenţă pe măsură

0
1444

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” şi-a făcut, din timp, oferta de şcolarizare pentru 2018-2019, prezentând şi paşii care trebuie urmaţi pentru admiterea în această formă de învăţământ preuniversitar. Unitatea craioveană are disponibile 120 de locuri pentru anul de învăţământ următor.

Este un întreg calendar pentru admiterea în învăţământul preuniversitar militar, pentru anul şcolar 2018 – 2019, etapizat cu tot ceea ce înseamnă acest fapt. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova şi-a făcut, din timp, cunoscută oferta de şcolarizare, fiind prezentate 120 de locuri pentru absolvenţii clasei a VIII-a din promoţia 2017 – 2018, cei care pot şi participa la toate fazele admiterii. Persoanele interesate trebuie să se prezinte la Centrul Militar Judeţean, data-limită pentru finalizarea dosarelor de candidat, la Birourile Informare – Recrutare, din cadrul Centrelor Militare Judeţene, fiind 3 aprilie 2018.

Cel care doreşte să urmeze o astfel de formă de învăţământ trebuie să se prezinte la Birourile de Informare – Recrutare, împreună cu unul dintre părinţi sau, după caz, cu tutorele legal, primind adeverinţa necesară la Spitalul Militar la care este repartizat pentru efectuarea vizitei medicale, unde trebuie să aibă toate documentele necesare (adeverinţă de la „Psihiatrie pediatrică”, un act de la „Neuropediatrie infantilă”, precum şi o adeverinţă de la medicul de familie). După obţinerea certificatului de „apt medical”, tânărul trebuie să meargă la Biroul Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean, compartimentul amintit urmând să trimită  dosarele candidaţilor către Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare , la care candidatul este arondat. Selecţia a început deja, perioada fiind 29.01.2018 – 04.05.2018, prin testări psihologice, interviuri (verificarea capacităţii de exprimare şi susţinerea motivaţiei pentru alegerea carierei militare), probe de aptitudini fizice. Cei care vor fi declaraţi „ADMIS”, după probele eliminatorii, vor participa la prima etapă de admitere – cea a verificării cunoştinţelor, dar, pentru asta, trebuie să fie prezenţi, în data de 17 mai, până la ora 18:00, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Proba va fi susţinută la sediul unităţii de învăţământ, a doua zi, începând cu ora 9.00, şi va dura trei ore, cu teme din „Limba şi literatura română”, „Geometrie” şi „Algebră”.  Rezultatele vor fi cunoscute în ziua susţinerii examenului, nota minimă fiind 6,00, în aceeaşi zi, putând fi depuse şi contestaţiile, cu limită ora 19:00. Etapa a II-a de admitere se va desfăşura în luna iunie, în ziua de 27 fiind afişate rezultatele finale.