Al doilea test pentru alb-albaştri

0
444

Universitatea Craiova joacă duminică împotriva formaţiei poloneze Lechia Gdansk

Destul de ciudat programul de pregătire al Universităţii Craiova în Antalya, cu numai 4 meciuri amicale în 3 săptămâni, dintre care două în ultima zi de cantonament. Asta în condiţiile în care lotul este numeros, de 27 de jucători, şi măcar cei tineri puteau fi văzuţi mai mult în aceste meciuri de verificare. Aşadar, Mangia nu-şi stabileşte amicale pentru a-i urmări când are ocazia pe jucătorii de back-up, dar aduce o armată de compatrioţi pentru ca aceştia să-i urmărească pe jucătorii de perspectivă în meciuri de liga a treia sau de juniori! După ce au pierdut primul test al anului, un eşec ruşinos, contra echipei din Liga a III-a germană, SV Meppen, alb-albaştrii dispută duminică, de la ora 16, al doilea meci amical în stagiul de la Belek, contra formaţiei poloneze Lechia Gdansk. Ocupanta locului 11 din prima ligă poloneză este antrenată de un galez, Adam Owen, în vârstă de 37 de ani, şi îi are în lot fostul portar al Vasluiului, slovacul Duşan Kuciak, pe fostul mijlocaş de la Juventus, Fenerbahce şi ŢSKA Moscova, sârbul Miloş Krasic, dar şi pe gemenii portughezi Marco şi Flavio Paixao, golgheterii echipei. Alţi străini din lot: bulgarul Slavcev, portughezii Joao Nunes şi Romario Balde, elveţianul de Oliveira, slovacul Haraslin, canadianul Vitoria, sârbul Miloş. Ca şi Universitatea, Lechia beneficiază de un stadion ultramodern, „Energa”, de 44.000 de locuri, construit pentru Euro 2012. Lechia are în palmares o singură Cupă a Poloniei, în 1983.

Conducătorii Craiovei, incapabili să-l convingă pe Găman

Deşi fundaşii au arătat carenţe îngrijorătoare în acest sezon, practic niciunul nefiind „de încredere”, conducerea clubului din Bănie n-a reuşit să-l repatrieze pe Valerică Găman, care a semnat pentru FCSB. Asta deşi preşedintele Universităţii, Marcel Popescu, era convins că, dacă nu vine la Craiova, Găman va alege o variantă externă. „Găman e craiovean, e un jucător interesant, dar are variante mult mai bune. Îl lăsăm să analizeze oferte pe pieţe mult mai forte decât România” spunea Marcel Popescu. După ce a terminat de analizat „pieţe mult mai forte”, Găman (28 de ani), rămas liber de contract după despărţirea de Karabukspor, a fost ofertat de FCSB şi va juca în România.

Calancea, chemat la naţionala Moldovei

Nicolai Calancea

Goalkeeperul Universităţii Craiova, Nicolai Calancea, va îmbrăca din nou tricoul naţionalei sale peste câteva zile. Ignorat la ultimele acţiuni ale reprezentativei Moldovei în ultimul an, portarul în vârstă de 31 de ani va face joncţiunea cu restul colegilor de la naţională chiar în Antalya, pe 25 ianuarie. Absent la meciul cu Meppen, Calancea va rata astfel şi partidele cu Zaglebie Lubin şi Ludogoreţ Razgrad, din ultima zi de cantonament. Practic, goal-keeper-ul moldovean a fost în Antalya numai pentru antrenamente şi un meci amical, cel cu Lechia, asta în cazul în care va fi folosit şi în acesta. Ciudat, dar pe site-ul oficial al Universităţii ştirea este prezentată ca o veste bună, deşi portarul iese practic din programul echipei. Cel mai probabil, oficialii Craiovei vor să scape de portar şi astfel îi oferă şansa de a fi văzut în meciuri ale naţionalei, altfel nu i-ar fi permis să plece de la echipă într-o perioadă în care nu există date UEFA pentru astfel de acţiuni. Oricum, ciudată chemarea lui Calancea la naţională, mai ales că portarul face un sezon modest la Universitatea. Jocurile amicale pe care le va disputa naţionala Moldovei sunt cu Coreea de Sud, pe 27 ianuarie şi cu Azerbaidjan, pe 30 ianuarie.